Зверско меле с пострадали е станало по време на фестивала

...
Зверско меле с пострадали е станало по време на фестивала
Коментари Харесай

Наръгалият Багата раздава юмруци в пернишка дискотека

Зверско меле с потърпевши е станало по време на фестивала „ Сурва “ в пернишка дискотека, твърди локалният уебсайт zapernik.com. Небеизвестният гражданин на града Симеон Монтеса е бил пребит. Той има автоморга, а бурните му години почнали с отварянето на багажници около пернишката бригада на Румен Щангата, сочи информация в обществените материали.

Монтеса е бил в дискотека „ Скрийм “ в Перник. Там участвал и столичният пехливанин Даниел Стефанов – Дъмпела с 4-5 индивида защита към себе си. Дъмпело хваща Монтеса пред тоалетната и стартира да го бие доста неприятно с бабаитите си. Потрошили го целия. Положението е било ужасно. Монтесо бил целия в кръв. Според полицейската сводка е с избити зъби, фрактури на ръка и долна челюст.

Охраната на заведението вижда и се намесва. Изкарва групата на Дъмпела извън и почва да млади биячите на Дъмпела свиреп. След което викат полиция.

Даниел Стефанов – Дъмпела от столичния квартал „ Люлин “, се изживявал в столичните ъндърграунд среди като новия Таки. Същият се прочу, когато намушка съвсем до сърцето с нож Багата на 26 февруари 2012 година в бар „ Домби “.

Криминалната кариера на изгряващата ъндърграунд звезда стартира през 2008 година, когато е задържан поради изнудване, а година по-късно през 2009 година е сгащен от Министерство на вътрешните работи в Дупница с 3 грама хероин и потребление на подправени документи. През 2010 година Дъмпела се пробва да стане част от групата на Йоско от Костинброд. По това време той въртял обич с момиче на име Деси, която била сестра на един от главорезите на Костинбродския. Заради въпросната кокона Даниел изял пердах в известна столична дискотека.

През пролетта на 2011 година Дъмпела почнал самичък да популяризира клюки, че е част от групировката на Златко Баретата и даже се употребил с неговата персонална поддръжка. „ Пълни нелепости. Направи го, тъй като цялостен „ Люлин “ разбра, че са го набили позорно и с цел да възвърне реномето си, стартира да се прави на забавен. Дани в никакъв случай не е бил част от структурите на Златко. Виждал е Баретата единствено на фотография по вестниците’, споделя негов прочут.

Малко по-късно изживяващият се през днешния ден като правоприемник на Таки люлински хитрец стартира работа като защита на енергийния необут Христо Ковачки. Той получавал заплата от 2000 лева, като в тези пари не влизали сумите за тренировки и храна. Всъщност нападателят на Благой Иванов – Багата е постъпил на работа при Ковачки, откакто на предприемача му се наложило да редуцира сензитивно разноските си. Баровецът се отказал от скъпата си защита и наел евтини момчета като Дъмпела.

Даниел не се задържа обаче дълго при Ковачки и сменя работодателя. В края на 2011 година е употребен като наркодилър от дясната ръка на Сако Милен Даврански – Катерицата и Киро Руския. Ролята на Стефанов е била да продава кокаин в няколко столични нощни заведения. В нощните заведения са и 190% от клиентите на белия прахуляк.

Като подобен Дъмпела е засичан в разнообразни клубове в Студентски град, един от които е на артиста Константин „ Плаза “. После Стефанов почнал да се регистрира само на Киро Руския, който се води като един от най-доверените хора на Таки. След като Дъмпела наръга Багата в бар „ Домби “, даже се появи слух, че това е станало по поръчка на Руския. Между него и самбиста имало спор, зародил се от една пиянска вечер в дискотека в Слънчев бряг. На морето Багата бил с сътрудници спортисти и избухнал скандал сред неговата компания и тази на висаджията.

Името на. Руския се появи и в още една скандална информация, обвързвана с Благой Иванов. След като спортистът излезе от „ Пирогов “ след близо двумесечно лекуване, той даде показания, които изцяло оневиниха Дъмпела и подчинения на Руския излезе от ареста. Според показанията на Благой отговорен за покушението е някогашният ухажор на миската Елеонора Манчева Иван Чобанов – Пилето. Пилето обаче нито бе задържан, нито му бяха повдигнати обвинявания за случая с Багата и до ден-днешен. Самият нож, с който беше наръган Иванов, също не е открит.

Твърдеше се, че това е коствало на Киро Руския 150 000 лева, които той е дал на самбиста, с цел да трансформира Дъмпела от обвинен на очевидец на покушението. Багата обаче обществено и изрично отхвърли да е взимал пари. Остава мистерия обаче за какво тогава е трансформирал по този начин внезапно показанията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР