Звеното на Alphabet за производство на дронове Wing обяви, че ...

Звеното на Alphabet за производство на дронове Wing обяви, че

Alphabet осъществи първата търговска доставка по въздух с дрон

Звеното на Alphabet за произвеждане на дронове Wing обяви, че е осъществило първия в страната търговски полет за доставка с дронове, осведоми CNBC.Още по тематаПродажбите на Alphabet надминаха упованията на анализаторитеAmazon, Alphabet, Apple: Съединени американски щати са глобален шампион по R&D

Въпреки че доставките към този момент са лимитирани само в Кристиансбург, щата Вирджиния, постижението съставлява преломен миг за компанията. Wing е прекарала години в работа за рационализиране на дрон, който може да достави колети като храна, кафе и медикаменти до домовете на жителите за минути. Компанията също по този начин разработва софтуерна платформа, която може да се употребява от голям брой снабдители и трети страни за бизнес и наслаждение .

Wing възниква от пробното X поделение на Alphabet през предходната година и мина в графата "други залози " на Alphabet. Звеното стана първата компания за дронове, получила утвърждение от Федералната авиационна управа (FAA) по-рано тази година, което му даде опция да доставя малки пакети в няколко населени места във Вирджиния. Наскоро CNBC установи, че компанията нападателно се пробва да разшири своя екип преди излизането си на борсата.

Конкуренцията макар че не спи - Amazon получи утвърждение от FAA за премиерна доставка по-малко от два месеца след Alphabet и покаже нов дрон, за който ръководителите споделят , че може да бъде употребяван „ до няколко месеца “. Uber, UPS и други фирми също се надяват да получат утвърждение от FAA.

По-рано този месец Wing обяви, че ще си партнира с FedEx Express и Walgreens, както и с търговеца на дребно във Вирджиния Sugar Magnolia за местни доставки по въздух. Walgreens е първият търговец на дребно в Съединени американски щати , който доставя по въздух непосредствено на консуматорите посредством дронове, а FedEx е първата логистична компания, насочила се в тази посока.

Източник: investor.bg