Звената „Български документи за самоличност“ (БДС) в Пловдив подновяват на

...
Звената „Български документи за самоличност“ (БДС) в Пловдив подновяват на
Коментари Харесай

Две седмици преди изборите: Подновяват на пожар лични карти ...

Звената „ Български документи за идентичност “ (БДС) в Пловдив възобновяват на пожар персонални карти две седмици преди изборите. До края на юни изтичат над 10 000 документа в града и района, като гишетата в районните полицейски ръководства работят на цялостни обороти. Това стана ясно от отговор на бранш БДС в Пловдив на публично питане на „ Марица “.

„ В дните до осъществяване на изборите е основана организация за ускорено издаване на персонални карти, съгласно от законно откритите периоди за съответната услуга. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 9 юли, по искане на жителите ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават, според член 263, алинея 1 от Изборния кодекс “, оповестяват от бранш „ БДС “ за медията ни.

От там припомнят, че с цел да бъде издадено удостоверението за изборния ден, жителите би трябвало персонално да подадат искане в най-близкото им районно. Това могат да създадат от 08.30 до 17 часа в дните от 6 до 10 юли, а в деня на изборите – до 19 часа. Удостоверенията се издават единствено след приемане на заявление за издаване или възобновяване на персонална карта.

„ В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно ръководство, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес “, акцентират от бранш БДС пред „ Марица “.

Услугата за издаване на персонална карта е налична и онлайн за хората, които имат годен електронен автограф.

От бранш „ Български документи за идентичност “ твърдят, че е основана организация при струване на опашки от чакащи да се удължи работното време на гишетата по този начин, че да не остане необслужен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР