Званието се присъжда на проф. Томас Пул за заслугите му

...
Званието се присъжда на проф. Томас Пул за заслугите му
Коментари Харесай

УНСС удостоява с почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“ ректора на Университета в Манхайм професор Томас Пул

Званието се присъжда на проф. Томас Пул за заслугите му като визионер и модернист в европейското просветително и изследователско пространство, за приноса му за създаване и развиване на Европейския академични алианс ENGAGE.EU и ползотворното съдействие с УНСС.

Работата на проф. Томас Пул като ръководител на Управителния съвет на Европейския академични алианс ENGAGE.EU от 2020 до 2024 година и като ректор на координиращия университет - Университета в Манхайм, способства за издигането на престижа на ENGAGE.EU и одобряването му като европейски университет, зает с смяната на обществото за справяне със актуалните провокации, за реализиране на зеления и цифровия преход и стабилно развиване.

„ За УНСС ще бъде чест да връчи това високо академично звание на проф. Томас Пул, тъй като координацията и ръководството на ENGAGE.EU от проф. Томас Пул и неговия екип от Университета в Манхайм е въплъщение на самата задача на ENGAGE.EU - да се оправя с публичните провокации като се основава на общите полезности, приобщаването и многообразието. Вярвам, че нашето влияние върху обществото има капацитета да бъде в действителност удивително както на европейско, по този начин и на районно равнище ", разяснява ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров и добавя: „ Вече 5 години сме част от този европейски алианс и е доста значимо, че дружно изградихме една общественост, която работи за богатството на преподавателския състав, чиновниците и студентите, за възстановяване качеството на образованието и развиването на университетите. Създаването на европейското просветително пространство се базира на съдействие и на европейските академични алианси като ENGAGE.EU, които са стъпка в поддръжка на прехода към по-устойчиви, екологични и цифрови стопански системи и общества ".

Информация за проф. Томас Пул:

Проф. Томас Пул е ректор на Университета в Манхайм от 2018 година Учил е в Залцбург (Австрия), Бон (Германия) и Меркерсбург (Пенсилвания, САЩ). Става стипендиант на Cusanus и учи право в университетите в Бон и Женева. През 1985 година пази докторска дисертация в Университета в Бон. През 1995 година приключва хабилитацията си по обществено право, в това число финансово и данъчно право в Юридическия факултет на Хайделбергския университет. От 1996 година е професор в Университета в Манхайм.

По време на мандата си като ректор на Университета в Манхайм Томас Пул е ръководител на Управителния съвет на Европейския академични алианс ENGAGE.EU от 2020 до 2024 година

Проф. Томас Пул е определен за ректор на годината в изследване на Асоциацията на немските университети през 2022 година, заема второ място през 2021 година и 2024 година и трето място през 2023 година Бил е ръководител на Конференцията на държавните университети от февруари 2022 година до 2024 година, има голям брой други участия и участия, печелил е разнообразни стипендии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР