Званието Доктор хонорис кауза“ е огромна чест с дълбока символика

...
Званието Доктор хонорис кауза“ е огромна чест с дълбока символика
Коментари Харесай

Димитър Радев при връчване на званието „Доктор хонорис кауза“: Фискалната позиция на България е солидна

Званието „ Доктор хонорис идея “ е голяма чест с дълбока символика за мен. Това съобщи в своето слово шефът на Българска национална банка (БНБ) Димитър Радев, откакто беше почетен с почетното звание на Университета за национално и международно стопанство.

„ Искам да се обърна с думи на признателност към Академични съвет на УНСС. За мен това е голяма чест с дълбока символика, защото идва от моят университет и най-голямото бизнес учебно заведение в Югоизточна Европа “, съобщи Радев.

Той означи, че за първи път от години насам сме очевидци на толкоз доста спешни обстановки и акцентира, че България се нуждае от устойчива политическа структура и консолидация на макроикономическата рамка.

„ Сега имаме постоянно държавно управление с ясни цели. Дали тази стъпка ще бъде сполучлива зависи от резултатите “, съобщи гуверньорът на Българска народна банка.

„ Фискалната позиция на България е солидна - вторият най-нисък дълг в съответствие с Брутният вътрешен продукт. Това са резултати от теория, следвана от 1997 година Днес на нея е опълчена доктрината на фискалната агресия, която дава краткосрочни политически триумфи, само че проблеми в дълготраен проект “, означи той.

Радев уточни, че един от най-големите проблеми за България е демографският въпрос. Той съобщи, че системата като цяло се нуждае от промени.

 Припомняме, че Димитър Радев е шеф на Българска народна банка от 15 юли 2015 година, като беше избран отново от 49-ото Народно заседание за втори шестгодишен мандат, считано от 18 юли тази година.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР