ZV-E10 е изграден е върху основата на 24,2-мегапикселов сензор APS-C

...
ZV-E10 е изграден е върху основата на 24,2-мегапикселов сензор APS-C
Коментари Харесай

Sony ZV-E10 – фотоапарат със сменяем обектив за влогъри  


ZV-E10 е построен е върху основата на 24,2-мегапикселов датчик APS-C Exmor CMOS
(снимка: Sony)

Новият фотоапарат Sony ZV-E10  APS-C е основан за влогъри и създатели на видео наличие. Моделът е със сменяеми обективи, функционалности, особено усъвършенствани за влогове, и разнородни благоприятни условия за свързване.

ZV-E10 е първият фотоапарат със сменяеми обективи от серията Alpha за влогове. Изграден е върху основата на 24,2-мегапикселов датчик APS-C Exmor CMOS и процесор BIONZ X за изображения с висока сензитивност, по-детайлно възпроизвеждане на текстурите и естествено изглеждащо боке.

Освен това ZV-E10  включва функционалности, създадени съответно за основаването на влог наличие и познати от известния дигитален фотоапарат ZV-1. Такива, да вземем за пример, са функционалността за дефокусиране на фона „ Background Defocus ”, която разрешава равномерен преход сред дефокусиран (боке) и фокусиран декор, и режимът за демонстриране на артикули – „ Product Showcase Setting ”, при който фотоапаратът автоматизирано придвижва фокуса от лицето на обекта към представяния предмет.

Дизайнът на ZV-E10  е фокусиран върху видеото, с леко тяло (343 грама) и екран Vari-angle LCD Screen със странично отваряне, който разрешава свързване на външни микрофони в горната част на фотоапарата. Подготовката за фотосите е улеснена, а потребителите могат да следят екрана както в селфи режим, по този начин и от висока или ниска позиция.

Налични са още няколко интуитивни функционалности, особено създадени за основаване на влог наличие, включително нов Still/Movie/Slow and Quick Motion бутон, ситуиран в горната част на фотоапарата, който разрешава на създателите елементарно да превключват сред мечтаните режими единствено с едно допиране.

Новият фотоапарат предлага и усъвършенствани видео характерности, като 4K и Slow Motion видео с високо качество на картината (FHD 120p), електронна стабилизация на изображението, режим Active Mode за постоянен видео-запис даже и при вървене и снимане от ръка и усъвършенствана технология за AF (автофокус).

ZV-E10  дава на потребителите повече благоприятни условия за творчество с избор на разнообразни обективи от серията с E-байонет, по отношение на всяка обособена сцена, която желаят да снимат.

ZV-E10  дава повече благоприятни условия за творчество с избор на разнообразни обективи от серията с E-байонет
(снимка: Sony)

Фотоапаратът включва Fast Hybrid AF и Real-time Eye AF за следене в действително време във видео режим  Real-time Tracking, което разрешава на фотоапарата да следи лицето и очите на обекта за бърз и акуратен автофокус даже при фотоси в придвижване или в сложна среда.

Потребителите могат да задават персонализирани настройки на AF, като да вземем за пример скорост на прехода AF Transition Speed и сензитивност към изместване на обекта Subject Shift Sensitivity, което разрешава избор сред бързо или постепенно фокусиране според от съответните желания и креативна визия.

Като спомагателна опция, функционалността Touch Focus на ZV-E10 разрешава конфигуриране на позицията на фокуса за фотоси единствено с допиране на екрана. С едно придвижване на пръста потребителят може незабавно да смени позицията на фокуса на обект в периферията на изображението. Функцията е налична както в режим фотоси, по този начин и в режим видео.

В модела са вградени и водещите аудио технологии на Sony. Вграденият ориентиран микрофон с три капсули и включения протектор против вятър, който доста понижава шума от вятъра, улавят гласа на говорещия с кристално чист тон. За още повече аудио благоприятни условия ZV-E10  включва дигитален аудио интерфейс през мултиинтерфейсното гнездо (MI) и жак за микрофон за свързване на външен микрофон.

Добавянето на жак за слушалки разрешава на потребителите да свързват слушалки за акуратен надзор върху звуковите записи. Времето на подаване на изходния аудио сигнал може също по този начин да бъде настроено на режим Live или Lip Sync.

ZV-E10 дава повече благоприятни условия за творчество с избор на разнообразни обективи от серията с E-байонет
(снимка: Sony)
(снимка: Sony)

При снимане на разнообразни места с внезапни промени в светлината, ZV-E10  автоматизирано ще поправя експозицията, с цел да може лицето на обекта да не остане недоекспонирано или преекспонирано, с помощта на истинския логаритъм за приоритет на лицата Face Priority AE (автоматична експозиция), който може да прави бързи и плавни преходи на AE. По този метод фотоапаратът засича лицето на обекта и настройва експозицията по отношение на него, с цел да се подсигурява, че лицето е уловено с оптимална бляскавост, даже когато снимате подиуми в селфи режим с контрастни промени в осветлението и даже когато лицето на обекта за миг се извърне под ъгъл по отношение на фотоапарата.

Фотоапаратът употребява и същите високи технологии на възпроизвеждане на цветовете като известния ZV-1 за усъвършенстване на тоновете на кожата за всеки обект както в режим фотоси, по този начин и в режим на видеозапис.

Голям MOVIE бутон за запис е практично ситуиран в горната част на фотоапарата.  При потребление на спомагателен захват с безжично дистанционно управление на фотоапарата (GP-VPT2BT, продава се отделно), снимането с една ръка е още по-лесно, с помощта на комфортния достъп до бутоните за приближение и запис и персонализираните бутони. Светлините за запис  също са ситуирани от предната страна на тялото, тъй че елементарно да разберете по кое време фотоапаратът записва. По време на запис върху LCD екрана се появява и алена рамка, тъй че потребителите да могат бързо и елементарно да знаят дали записът продължава, до момента в който са зад фотоапарата.

Една от неповторимите характерности на ZV-E10  е бутонът за приближение, който може да ръководи както оптичното приближение с моторизирани варио обективи, по този начин и Clear Image приближението с твърди обективи. Когато фотоапаратът се употребява с корав обектив, потребителите могат да доближават обектите без загуба на резолюция на видеоклипа за поддържане на Full 4K качество. Налични са също 8 настройки на скоростта на приближение за спомагателна креативна независимост.



Батерията има задоволително потенциал да запише до 125 минути или 440 изображения  при цялостен заряд.  При снимане на закрито, апаратът може да зарежда и с AC зареждане, като да вземем за пример посредством спомагателния AC-PW20AM. Опция за зареждане е и USB Type-C конекторът за външни акумулатори. За икономисване на батерията въртящият се LCD екран включва фотоапарата в енергоспестяващ режим Power save, като го пандизите, а снимането стартира незабавно, щом отворите екрана.

ZV-E10 може да се употребява и като уеб камера или камера за стрийминг онлайн, като просто се свърже към PC или смарт телефон без нужда от спомагателен програмен продукт. Потребителите могат да се възползват от функционалностите Face Priority AE и Soft Skin Effect по време на стрийминг онлайн или видео диалози.

С помощта на мобилното приложение Imaging Edge Mobile могат да се трансферират определени файлове с изображения или видеоклипове към мобилно устройство през Wi-Fi. Тази функционалност разрешава и прекачване на RAW файлове с изображения. След като фотоапаратът се свърже към приложението, данните за местоположението от файловете могат да бъдат извлечени от мобилното устройство и записани. Потребителите могат също да трансферират файлове от SD карта във фотоапарата към смарт телефон през Bluetooth, даже и в случай че зареждането на фотоапарата е изключено.

Новият ZV-E10  ще бъде разполагаем на българския пазар в черно и бяло през август на цени от почти 1499 лева В допълнение, нов кит от фотоапарат ZV-E10  и моторизиран варио обектив E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS излиза на пазара в края на август и ще се продава на цени от почти 1699 лева.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР