Зукърбърг представя новата услуга за запознанства © Stephen Lam Още

...
Зукърбърг представя новата услуга за запознанства © Stephen Lam Още
Коментари Харесай

Facebook прави директен конкурент на платформата за запознанства Tinder

Зукърбърг показва новата услуга за запознанства

© Stephen Lam Още по тематиката
Акциите на Фейсбук нарастнаха с над 9% и поведоха показателите нагоре
27 апр 2018
Фейсбук регистрира голям скок на приходите и облагата

Скандалът с Cambridge Analytica не се е отразил на бизнеса на обществената мрежа
26 апр 2018
Когато господин Зукърбърг отиде във Вашингтон

Рекламодателите и вложителите могат да са по-спокойни след разпита на създателя на Фейсбук пред Конгреса
13 апр 2018 Фейсбук прибавя нова услуга в мобилното си приложение - платформа за запознанства. Така обществената мрежа за първи път интензивно се пробва да свърже потребителите си и " сантиментално ". Новината беше оповестена от изпълнителния шеф Марк Зукърбърг в първия ден от годишната конференция за разработчици на компанията F8. И въпреки да притегли максимален медиен интерес, тя беше единствено едно от оповестените нововъведения, които Фейсбук прави след избухналия скандал към Cambridge Analytica за приключване на информация на консуматори.

" Около 200 млн. души във Фейсбук настояват, че са необвързани. Така че очевидно можем да създадем нещо по въпроса ", съобщи Зукърбърг и добави, че новата услуга не цели единствено контакти за една нощ, само че и основаването на " значими, дълготрайни връзки ". След изказването му акциите на Match Group, компанията зад известното приложение за запознанства Tinder, се сринаха с над 20%.

Все още не е ясно по кое време ще бъде пусната новата платформа, като всеки консуматор на Фейсбук ще може да направи обособен профил в нея. Този акаунт няма да се появява в новинарския поток на потребителя и няма да е забележим за приятелите му в обществената мрежа, а ще е наличен единствено до други, употребяващи същата услуга за запознанства. Фейсбук ще " събира " хора с близки ползи въз основата на цялата си налична информация, а диалозите сред тях ще стават през независимо чат приложение, което е без значение от Messenger. Също по този начин Зукърбърг посочи, че събраната информация от тази платформа няма да се употребява за таргетирани реклами. Все още не е ясно до каква степен потребителите ще са склонни да разкрият още данни за себе си след абсурда с Cambridge Analytica.

Изчисти...
Сред останалите нововъведения, които бяха оповестени на F8, има и такива свързани точно със сигурността на съхраняваната информация. Фейсбук основава функционалността Clear History, която дава опция на потребителите да трият данни, които обществената мрежа е събирала отвън личната си платформа - да вземем за пример от визитата на разнообразни уеб сайтове и приложения. Зукърбърг съпостави новата алтернатива като търкане на cookies от браузъра.

" Clear History ще ви разрешава да виждате страниците и приложенията, които ни изпращат информация за вашите потребителски привички, след което да триете тези данни от вашия профил и да изключите опцията да продължим да събираме тази информация ", съобщи създателят на Фейсбук на F8.

Видеочат
Още една от новите функционалности е и прибавянето на видеочат в Instagram. Приложението е измежду най-популярните измежду младежите, които го избират пред Фейсбук, и затова компанията прибавя нови благоприятни условия, с които да ги задържи. Платформата ще има и вградена функционалност срещу онлайн тормоз, с която да предотврати злонамерени дейности.

И евтина виртуална действителност
По време на събитието Фейсбук разгласи стартирането на на ниска цена независимо устройство за виртуална действителност (VR) - Oculus Go, което ще работи без компютър или смарт телефон. Цената му ще стартира от 199 $. Устройството е безжично и има вградени високоговорители. Целта на обществената мрежа е да доближи до повече консуматори, на които занапред да предлага VR-съдържание. Дъщерната компанията Oculus пуска ново приложение Oculus TV, което в действителност е телевизионна услуга, съдържаща услуги като Netflix, Hulu и Showtime. Друга нова платформа - Oculus Venues, ще дава опция на потребителите да гледат концерти и спортни събитие във виртуална среда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР