Зрителите в цяла Европа могат да гледат и да гласуват

...
Зрителите в цяла Европа могат да гледат и да гласуват
Коментари Харесай

Гласуваме онлайн за европейската филмова награда LUX

Зрителите в цяла Европа могат да гледат и да гласоподават за филмите финалисти на европейската премия LUX, както и да вземат участие в спор онлайн с режисьорите.

По време на Седмицата на премиите LUX публиката в цяла Европа има опция да гледа гратис онлайн номинираните филми за премията LUX Audience Award 2021: „ Още по едно “, „ Колектив “ и „ Тяло Христово “.

Филмите имат надписи на всички публични езици на Европейски Съюз, в това число на български език, и могат да се гледат в платформата Festival Scope. Ако употребявате платформата за първи път, е належащо да се регистрирате с име и имейл адрес. Гледането на определения филм може да се реализира до 5 дни след избора на заглавие и до 30 часа след пускане на прожекцията. Достъпът е вероятен от всевъзможни устройства и браузъри под формата на онлайн стрийминг.

В петък, 14 май, от 18:00 ч. (българско време) във връзка Седмицата на премиите LUX ще се организира спор онлайн с представители на трите кино лентата: Томас Винтерберг (режисьор, „ Още по едно “), Александър Нанау (режисьор, „ Колектив “) и Бартош Биеления (главния артист в „ Тяло Христово “).

Европейската аудитория може да гласоподава за обичаните си филми, като ги оцени по канара от една до пет звезди в платформата за награди LUX, налична и на български език.

Последният ден за гласоподаване на публиката е 23 май. Определен брой дали своят вот ще бъдат наградени с посещаване на церемонията по връчването на премиите през декември 2021 година в Берлин.

Филмът победител ще бъде разгласен на 9 юни 2021 година на специфична гала по време на пленарната сесия на Европейския парламент.

Наградата на публиката LUX се връчва взаимно от Европейския парламент и Европейската кино академия, в партньорство с Еврокомисията и мрежата Europa Cinemas.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР