Зрителите в световен мащаб са 472 милиона, което е повече

...
Зрителите в световен мащаб са 472 милиона, което е повече
Коментари Харесай

Изпращаме наши топ геймъри на световното по електронни спортове в Бали

Зрителите в международен мащаб са 472 милиона, което е повече от известни спортове като футбола

България изпраща народен тим на Световното състезание по електронни спортове в Бали. Повече детайлности по тематиката описаха в изявление по Радослав Христов - национал и играч по е-футбол на клуб "MD Games ", Александър Николов - управител на тим по "DotA 2 - FMP Games " и Никола Вапцаров - президент на Българската национална федерация по електронни спортове.

По думите на Радослав Христов, в Европа множеството играчи си изкарват прехраната от електронни спортове и равнището там е доста високо.

"Ние за първи път направихме крачка към интернационалната федерация за точно да се помогне за сближение и образуване на гейминг обществото в България. През годините е имало страхотни играчи, които играят или в български или в непознати тимове, само че до момента това по никакъв метод не е било вкарано в една обща система ", разяснява Никола Вапцаров.

Той добави, че концепцията на федерацията е да се обединят всички играчи и хора, които имат тежест в този отрасъл, с цел да може да се печелят трофеи. Освен това сподели, че електронните спортове обгръщат доста огромна група хора, а наградните фондове са много съществени.

По думите на Александър Николов, електронният състезател би трябвало да има всичко, което има един състезател, като да вземем за пример физическата просвета. Те споделиха, че 2022 година е Европейската година на младежта, само че Министерството на спорта не демонстрира интерес към федерацията, само че от БОК са откликнали на молбата за участие и сега тече разговор.

Александър Николов сподели, че на фона на цялостното положение на българския спорт се намират спонсори, а феновете в международен мащаб са 472 млн., което е повече от известни спортове като футбола.

Приходите от стрийминг на електронни спортове са над 1 млрд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР