Зрителите на постановката Радио Белград“ могат да очакват от смях

...
Зрителите на постановката Радио Белград“ могат да очакват от смях
Коментари Харесай

Александър Притуп за Радио Белград: Емиграцията е монета с две лица

Зрителите на постановката " Радио " Белград “ могат да чакат от смях до сълзи и противоположното. Това сподели артистът Александър Притуп в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Действието на театралната режисура се развива в навечерието на Нова година и споделя четири истории от разнообразни точки на света, като общото сред героите е, че всички са емигрирали от Белград в търсене на по-добър живот.

Подготовката на плана има дълга история преди постановката да се появи на сцена, показа Александър Притуп. Идеята за нея дава Весела Бабинова преди четири години. " Започнахме работата с Герасим Георгиев-Геро и той сложи основите на това, което по-късно стана " Радио " Белград “. Мартина Георгиева също доста дълго време работи с нас като помощник в класа. Малин Кръстев направи театрална акомодация върху текста, и то много любопитна, и надскочи опциите на това, което текстът оферираше. Премиерата му беше преди няколко години, когато още бяхме студенти, след което планът се замрази. Това зрелище има своя втори живот сега – през декември започнахме още веднъж работа върху този текст “, описа той.

Актьорът има вяра, че има причина човек да е роден на обещано място и има причина той да остане там. " Това не значи, че той не може да опита да види нещо друго. Но емиграцията е монета с две лица – доста постоянно хора отпътуват и се връщат, тъй като животът там не е бил по-добър. И е още по-трудно, връщайки се, да започнеш изначало “, счита той.

Актрисата Катерина Борисова добави, че всеки един от героите в постановката е вложил време, старания и финанси, с цел да се развие и е направил всичко допустимо да се осъществя в родината си, само че не е съумял. За съжалени не съумява да направи това и в чужбина. " Усещането за пропуснатия късмет е допирната точка сред тях “, добави тя.

Заглавието на постановката е връзката сред показаните истории. " Във всяка една от тези миниатюри хората слушат Радио " Белград “ и това им разрешава да се върнат към корена, към това, което се случва у дома. Чрез него може би те съумяват да схванат дали са на по-добро място и си сверяват часовника какво се случва “, разясни Борисова.

Постановката ще се играе на 31 март и 15 и 25 април в спектакъл " Българска войска “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР