Зрителите на Първи канал на руската телевизия станаха свидетели на

...
Зрителите на Първи канал на руската телевизия станаха свидетели на
Коментари Харесай

Руска тв кастрира „българския“ Орфей

Зрителите на Първи канал на съветската телевизия станаха очевидци на странна цензура, наложена в едно от предаванията, отдадено на Орфей. Става дума за програмата „ Безпътни мемоари “ с водещ Дмитрий Крилов, чиито редактори се оказаха изрядно смутени от типа на гол мъж. Водени от тази необяснима стеснителност, създателите на предаването замазаха половите признаци на древногръцкия воин, написа "Монитор ".

В „ Безпътни мемоари “, излъчени по Първи канал на 7 април, Крилов описа за забавните места, които е посетил. В частност в програмата се приказва за Кижам, Казан и България. Авторите на предаването демонстрираха фрагменти и от именитата наша пещера Дяволско гърло. Именно там, както настояват античните легенди, популярният артист Орфей се е спускал в царството на мъртвите, с цел да се опита да избави своята обичана Евридика. Крилов сподели и скално изображение в Дяволско гърло, на което се вижда по какъв начин древногръцкият воин се насочва в това рисково странствуване. Естествено, без облекла, както е било признато у античните гърци. Зрителите на съветския Първи канал обаче видяха цензурирана версия на изображението в нашата пещера, където Орфей бе показан в истинския си тип, само че единствено от кръста нагоре. Всичко, което потвърждава мъжествеността на артиста, бе прикрито от очите на необятната аудитория.

Кой е основател на тази свенлива постъпка по този начин и не излиза наяве. Редакторите трансферират топката към самия Крилов, потвърждавайки че той е създател на концепцията да бъде замазано мъжкото достолепие на героя. От своя страна водещият изрично отхвърля той да е взел решението на цензурата. Крилов работи в малкия екран от 1983 година, като програмата му за неговите пътешествия се излъчва по Първи канал от 1996 година насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР