Зрителите на bTV познават добре ансамбъл „Българе”. Хореографът и продуцент

...
Зрителите на bTV познават добре ансамбъл „Българе”. Хореографът и продуцент
Коментари Харесай

За цял работен ден се прави хореография за едва 12 секунди

Зрителите на bTV познават добре отбор „ Българе”. Хореографът и продуцент Христо Димитров и танцьорите всяка година внасят коледно въодушевление в нашия нюзрум и ни благославят.

Създадена през 2002 година, трупата е най-големият частен професионален фолклорен отбор в Европа.

Танцьорите с усмивка споделят, че в ансамбъла са инициирали две акции – „ Да съхраним достойнството” (за градивна рецензия в колектива) и срещу тютюнопушенето, само че продуцентът признава, че с първата имат по-голям триумф. „ Хора като нас би трябвало да си вършат забележки, с цел да можем да растем нагоре. Обаче забележката по този начин би трябвало да я направиш, че да съхраниш достолепието на индивида. Не да го навикаш – както вършат доста ръководители. Няма такова нещо като „ градивна критика”. Критиката постоянно забива надолу”.

Най-новият театър на отбор „ Българе – „ Осмото чудо” излиза след 9-годишна пауза, а разноските му възлизат на близо 400 000 лв., без помощ от страната. Публиката още помни и предходните продукции на ансамбъла – „ България през вековете”, „ Това е България” и „ Албена”.

„ За да направиш нов театър, би трябвало да имаш пари. Ние направихме три спектакъла, пристигна икономическата рецесия и нещата се сринаха – а ние най-вече работим с бизнеса, със спонсори” – изясни Димитров. Това обаче не му пречи да има огромни професионални фантазии.

Хореографът показа, че сега с ансамбъла приготвят величествен, огромен шоу театър на международно равнище и предопределен за международните подиуми. „ Нищо сходно не съм виждал в света. Не се преувеличавам!”

Ако желаете да видите по какъв начин Антонио Бандерас играе хоро, както и детайлности към идната женитба на сътрудника му Крос, гледайте целия диалог:

--> Ако желаете да видите какво е „ варненски кючек” и по какъв начин се танцува, гледайте спектакъла „ Осмото знамение на 26-ти март в Зала 1 на НДК. В него ще забележим и огромният другар на България Бен Крос. Продуцентът Димитров издаде, че холивудският артист ще се ожени за българка на събора в Жеравна.

Ето какво може да гледате в COOL…T на следващия ден от 11:00 часа:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР