Зрителите, които запълниха зала 1 на НДК в София за

...
Зрителите, които запълниха зала 1 на НДК в София за
Коментари Харесай

Сър Том Джоунс благослови българската публика

Зрителите, които запълниха зала 1 на НДК в София за концерта на Том Джоунс, имаха незабравимо прекарване.

 

Легендата на известната музика остави спомен за цялостен живот на щастливците, които съумяха да се доберат до билет за това събитие. Въпреки, че Том Джоунс не е за първи път в България, всеки негов концерт се трансформира в същинско събитие.

 

Дори несъвършенствата в звука в огромния състезателен комплекс " Арена Армеец " през 2011 година не съумяха да помрачат насладата и вълнението на многото фенове. Както и при предходните му гостувания през 2013 година, по този начин и през 2023 година публиката в София бе настанена в надалеч по-престижната първа зала на НДК. Въпреки че конгресният салон (който в миналото бе известен) не се отличава с съвършена звучност, звукът по време на концерта на Том Джоунс беше в действителност приятност за сетивата. (За да бъде заслужено, би трябвало да отбележим, че последният път го слушаха в Пловдив – през 2019 година в естествената звучност на Античния театър)

 

На 19 юни именитият британец изрази своята лоялност към рока и шлагера, към ритъма и мелодията, към ясните послания. Не му бяха нужни никакви специфични резултати, с цел да сграбчва и поддържа вниманието. В епохата на свръхмодерни технологии, криещи неподозирани благоприятни условия за слисване на очите, безконечният Том Джоунс си има главното „ оръжие ” – мощно въздействащ глас, който не е изгубил след 55 години на сцена благосъстоянието на тембъра си. И пее все по този начин разтърсващо шлагерите си, като че ли не влага никакви старания. Кондицията му е повече от забележителна, поради че артистът е към този момент на 83 години.

 

Том Джоунс завърши в края на май турне в Съединени американски щати и Канада. Направи къса пауза и потегли да зарадва Европа. У нас пристигна след концерт в Румъния, а от София отпътува за Германия. Бендът му е от петима музиканти, които на възраст могат да му бъдат синове. Изненадващо бе, че аранжиментите на някои от евъргрийните на сър Джоунс са оцветени от акомпаниментите на акордеон, в това число при паметната „ Дилайла ”. При „ гневните ” рокендроли обаче бе непокътнато познатото им звучене, което може да бъде наречено „ класическо ”.

 

Млади и остарели в публиката безусловно изпаднаха в възторг със „ Секс Бомб “, „ Джони Би Гуд ”, „ Зелените поля на моя роден дом ”, „ Не е заблуда ” и други Сред по-новите му песни бе и една от най-тъжните в сензационната му кариера – тази, която е в памет на брачна половинка му Мелинда, умряла от рак през 2016 година

 

Уелската музикална легенда разказваше историите на песните и другарствата си с създателите им. Накрая сър Джоунс благослови публиката и й пожела до нови срещи. Сред присъстващите имаше и фенове от прилежащи страни, пристигнали особено.

 

 

В залата участваха като фенове и няколко български артисти. Не бе видян обаче Панайот Панайотов, за който гласът на Том Джоунс е реликва. Обобщение на вечерта направи Мими Иванова, която дефинира преживяването като еликсир за душата.

 

По контракт шоуто на Том продължава час и половина, без подгряващ състав и без пауза. Започна в 20:05 ч., с бисовете спектакълът се удължи до 21.50 ч. Шумовете от аплодисментите имаха мощ, сравнима с експлоадиране. Минути след последния акомпанимент, артистът бе изведен по скришен кулоар от НДК, с цел да избегне директния контакт с почитатели. Сред тези, които на вятъра го чакаха да го поздравят на изхода на НДК, бе и музикалният публицист и тв водещ Ники Кънчев.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: сър Том Джоунс Том Джоунс концерт София НДК Мими Иванова Ники Кънчев Панайот Панайотов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР