Зрители сигнализират за забравена от общината улица във вилна зона

...
Зрители сигнализират за забравена от общината улица във вилна зона
Коментари Харесай

Зрителски сигнал: Улица във вилна зона Горна баня прилича на лунен пейзаж

Зрители алармират за забравена от общината улица във вилна зона Горна Баня. Хората настояват, че улица „ Св. Крал “ наподобява на лунен пейзаж и постоянно чупят колите си. След последните поройни дъждове, тук-там улицата е останала без асфалт, заяви бТВ.



„ През зимата, когато е най-трудният интервал, по улицата „ Маджарица “ се обикаля и слизаме като шейни. С кола не се стига по тази улица “, споделя гражданин на вилна зона Горна баня. Той и неговите съседи са създали подписка, с която упорстват да се направи ремонт както на улицата, по този начин и на канализацията.

„ Ако не се оправи канализацията, тази улица и да се асфалтира следващата година по същото време, ще бъде в същото положение. Това, което желаеме е да ни се подсигури достъп за зимата и да ни се каже по какъв начин 100 и въпросът с канализацията “.

По думите на кмета на община „ Овча купел “ съвсем всички улици би трябвало да бъдат ремонтирани, само че районната администрация няма бюджет.

„ Веднъж са отпускани средства за ремонт, които са пренасочени. А повторно през 2020 година Столична община не съумява да отбрани план пред Европейска комисия. Във вилна зона Горна баня няма нито една улица, построена по план. Няма нито една улица, която да е включена в финансовата стратегия на Столична община. Всичко, което се прави, се прави на парче, на така наречен икономически принцип “, сподели кметът.

Според Столична община ул. „ Св. Крал “ не е била подавана за ремонтни действия от регион „ Овча купел “. За улицата е належащо да се направи работен план по регулация, след което Следствен отдел към окръжна прокуратура ще я включи за правене на план за създаване. Към момента в сектора, където е полагана асфалтова настилка, ще се предприеме непълен ремонт.

Жителите на вилната зона биха се съгласили на непълен ремонт, в случай че бъде осъществен. В противоположен случай, те ще се съберат още веднъж и ще търсят своите права.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР