Зрители на NOVA сигнализираха за сериозен проблем с канализацията във

...
Зрители на NOVA сигнализираха за сериозен проблем с канализацията във
Коментари Харесай

Семейство от Варна се бори с ужасен проблем

 Зрители на NOVA алармираха за сериозен проблем с канализацията във варненския квартал " Виница ". Една от къщите там към този момент безусловно е залята от фекални води, които се изсипват непосредствено в двора на парцела.

Живеещите в къщата, както и техни съседи, са мощно обезпокоени и към този момент второ денонощие с подръчни средства стопират отпадните води да не влязат в домовете им.

" Когато водата нахлу в нашия парцел, тук съвсем нямаше дъжд. Ден по-късно, откакто отводнихме, вали постепенно и напоително, а проблем няма ", споделя Иванка Яначкова, собственик на парцела.

" Всичко се случи доста бързо и пристигна от запушена шахта, която честа аварира. Досега водата се отвеждаше надолу по асфалта, само че в този момент строителите, които изграждат кооперация наоколо, са създали канал, който да я води към нас ", сподели още тя.

" Причината да се случи това е, че дъждовната вода се смесва с битовата и огромна част от постройките си вкарват водите от дъжда в канализацията. Реагирахме в границите на час и половина. Варна обаче обслужва 1200 км канализации. Нормално е от време на време да се случват и такива повреди ", съобщи шефът на ВиК-Варна Валентин Вълканов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР