Зрители на bTV сигнализираха за абсурден случай. Мъж с положителен

...
Зрители на bTV сигнализираха за абсурден случай. Мъж с положителен
Коментари Харесай

Мъж с положителен PCR тест се прибра в пълен автобус от Франция

Зрители на bTV алармираха за неуместен случай. Мъж с позитивен тест за ковид пътувал от Франция до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ в цялостен рейс. Едва у нас станало ясно, че е инфектиран.

Автобусът потегля през вчерашния ден от град Рен към България. В Париж се качва пасажер, който показва PCR документ, само че на френски, а водачите не знаят езика.

Така инфектираният с COVID-19 и цялостният с пасажери рейс минават през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Едва на Калотина се открива, че PCR пробата на мъжа от Франция е с позитивен резултат. Останалите пасажери се надигат на протест, тъй като това ги прави контактни.

„ След като във Франция си прави корона теста, той би трябвало да стои в самата страна под карантина – по този метод излиза, че той бяга “, споделя Донка Колева, пътувала във въпросния рейс.

Шофьорите не приказват френски език и по тази причина не разбрали наличието на документа, сподели притежателят на автобусната компания – Георги Ангелов: „ Френският тест е бил на френски език, схванало се е на влизане в България. Не владеят френски език, това е било казусът. Шофьорите не могат да знаят всички езици в цяла Европа. При инспекциите никой не е видял, че пасажерът е позитивен “.

Eдва на Калотина френският PCR тест бил разчетен от здравните инспектори, които също вземат решение да не го смъкват от рейса, а просто да пътува на задните седалки.

„ С тяхно познание те го качват вътре, с което те действително заплашват нашето здраве и нашия живот. Шофьорите не дават никакви пояснения на нас “, описа различен пасажер – Мирослав Савов.

За разлика от здравните инспектори, пасажерите вземат решение да го смъкват принудително.

„ Всички хора от рейса не бяхме съгласни да продължим пътуването от Калотина до Централна автогара с позитивен корона тест. Това решение беше общо. Не е морално, не е етично, само че нашето здраве е по-важно “, описа още Мирослав.

От автобусната компания споделиха за bTV, че това първият сходен случай и че разчитат на съзнанието на хората. Други трима пасажери не са били качени в рейса, тъй като не показали никакви проби, допълниха от компанията.

Пътниците описаха, че са оставили пари за транспорт на сваления пасажер. Всички контактни пасажери и водачите ще бъдат под карантина за 10 дни, а болният – за 14, допълниха от РЗИ-Софийска област.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР