Зрелостниците във Враца предпочитат да се явят на матури по

...
Зрелостниците във Враца предпочитат да се явят на матури по
Коментари Харесай

Зрелостниците във Враца предпочитат географията и биологията, пред математиката

Зрелостниците във Враца избират да се явят на матури по география, биология и британски език. Това сочат данните от авансово подадените заявки в районния инспекторат по образованието, заяви началникът на звеното Галина Евденова. Тя посочи, че най-желана за избираемия изпит обичайно остава географията, за която се записали 275 зрелостници. Във „ врата “ й диша друга естествена просвета – биологията, с цели 272-ма фенове измежду завършващите. Напред излиза и британският език, по който познания ще показват цели 228 зрелостници. Много са и искащите да се явят на философия – 175. Изненадващо доста нехаресвана се оказва математиката, а физиката и химията обичайно не са на особена респект.
Общо 1471 зрелостници ще се явят на наложителния първи изпит по български език и литература, а 1079 са декларирали предпочитание да държат изпит върху втори профилиращ предмет. 402-ма пък са зрелостниците от професионалните гимназии, които ще потвърдят усвоените в учебно заведение умения по работната си компетентност, посочи Евденова.
Първият изпит по БЕЛ ще се организира по едно и също време за седмокласници и зрелостници на 21 май. Два дни по-късно зрелостниците ще се явят на инспекция по определения си предмет, а кандидатстващите след 7-и клас ше държат математика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР