зраелският премиер Бенямин Нетаняху вчера тайно е посетил Саудитска Арабия

...
зраелският премиер Бенямин Нетаняху вчера тайно е посетил Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Израелският премиер тайно посетил Саудитска Арабия

зраелският министър председател Бенямин Нетаняху през вчерашния ден скрито е посетил Саудитска Арабия и се е срещнал с престолонаследника принц Мохамед бин Салман, оповестиха израелски медии, представени от Асошиейтед прес.

Ако информацията се удостовери, това ще е първата известна среща сред високопоставени израелски и саудитски държавни представители, отбелязва организацията.

Според представен в израелски медии неназован израелски чиновник Нетаняху и шефът на израелската разследваща работа Мосад Йоси Коен са посетили през вчерашния ден саудитския град Неом и там са се срещнали с Бин Салман. Престолонаследникът беше в този град за среща с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

Според уеб страницата FlightRadar24.com частен аероплан „ Гълфстрийм IV” е изхвърчал от летище „ Бен Гурион” покрай Тел Авив през вчерашния ден в 17.40 ч. по Гринуич и е кацнал в Неом в 18.30 ч. по Гринуич. После същият аероплан е изхвърчал от Неом в 21.50 ч. по Гринуич и се е върнал по същия маршрут в Тел Авив.

Помпео беше съпроводен от публицисти по време на обиколката си в Близкия изток, само че се раздели с тях на летището в Неом, преди да се срещне със саудитския престолонаследник.

При ръководството на президента Доналд Тръмп Бахрейн, Обединените арабски емирства и Судан реализираха съглашения да нормализиране на връзките с Израел, само че Саудитска Арабия към този момент не се е включила към тази самодейност. Според анализатори и осведомени източници 35-годишният Мохамед бин Салман е отворен към концепцията за нормализиране на връзките с Израел даже без сериозен прогрес в израелско-палестинския кротичък развой, за разлика от татко си, крал Салман, който поддържа желанието на палестинците да имат своя страна, отбелязва АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР