Зов за помощ. Майка на две деца се бори за

...
Зов за помощ. Майка на две деца се бори за
Коментари Харесай

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Майка на две деца се нуждае от средства, за да се пребори с рака

Зов за помощ. Майка на две деца се бори за живота си. 35- годишната жена е с рак на перитонеума. След опити за лекуване в България, в този момент късмет за нея има единствено в Турция. Сумата за лечението е непостижима за околните ѝ, споделя Нова.

Веселина Донкова е майка на 9- годишната Рая и двумесечната Нора. Радостта от появяването на нов живот в фамилията бързо е помрачена.

„ Трябва да се боря!”. С тези думи стартира задочната среща на екипа на Нова с Веселина Донкова, която е в Турция, където продължава лекуването ѝ. „ Заради децата ми, поради фамилията, приятелите”, декларира младата жена.

Тежката история се развива няколко дни след раждането на второто дете на Веселина. В една от столичните лечебни заведения, дамата чува диагнозата рак. „ Обиколихме множеството профилирани лечебни заведения. Отговорът беше еднакъв, че болестта е в много напреднал етап и че ситуацията е тежко”, споделя Мартина Апостолова.

Надеждата се появява, когато лекари от клиника в Турция назначават лекуване на Веселина. Веднага организирахме група във Фейсбук. Tя се споделя “Да спасим Веси” и открихме дарителска сметка, по която към този момент започнахме да събираме средства”, твърди Александра Стаева.
Близките на Веселинa вършат всичко по силите си, с цел да съберат нужните средства. Затова приготвят и благотворителен базар с концерт в читалището в Божурище. Там ще бъде и 9-годишната Рая, която е направила картички, с цел да помогне на мама. „ Билетите са със алегорична стойност 5 лева.”, съобщи Александра Стаева.

А Веси не се предава и има вяра. „ Много съм признателна на всички положителни хора, които до момента ми помогнаха. Искам от цялото си сърце и душа да им благодаря. Има доста, доста положителни хора”, твърди Веселина.

Необходимата сума за лекуването на младата жена е 150 000 евро.

Ако желаете да помогнете на Веселина, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG34FINV91501317725890

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Веселина Андрианова Донкова
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР