Зоря (Луганск) продължава да впечатлява в украинското първенство и през

...
Зоря (Луганск) продължава да впечатлява в украинското първенство и през
Коментари Харесай

Веселин Бранимиров: Зоря в момента е много по-силен отбор от този, който видя българската публика срещу ЦСКА

Зоря (Луганск) продължава да впечатлява в украинското състезание и през уикенда завоюва с 2:1 при гостуването си на Динамо (Киев) в 17-ия кръг. С този триумф Зоря излезе на 2-о място в шампионата с 34 точки, а след тях с по 33 остават Десна (Чернигов) и Динамо (Киев). Лидерът и защитаващ купата си Шахтьор (Донецк) е на върха с 47 и към момента без проваляне.

" Мачът мина напълно под наша диктовка. Имаше леко разпределяне откакто състезател на домакините получи втори жълт картон и напусна терена, само че като цяло доминирахме. Още в 1-ата минута ударихме греда. Напълно заслужена наша победа, реализирана с красива игра, съобщи за Българска телеграфна агенция българският помощник-треньор на тима Веселин Бранимиров.

Зоря (Луганск) е добре прочут на българската аудитория, защото през лятото игра с ЦСКА-София в шампионата Лига Европа.

Бранимиров изясни, че сега Зоря Лугански е доста по-различен тим от този, който игра с армейците от София в Европа.

" Основната заслуга е на старши треньора Виктор Скрипник, който е огромна класа, огромно равнище. Неслучайно е работил толкоз години в Германия. Сега просто Зоря е доста по-различен в позитивна светлина тим. Тогава имахме нови играчи, не се бяхме сработили. Нова скица на игра въвеждахме. Сега 5 месеца по-късно изглеждаме като съвсем построен тим, въпреки че постоянно има какво да се желае.

" Излязохме доста стимулирани, готови и с огромно предпочитание. Целта пред тима е да задържи това 2-о място, на което сме сега. Както се знае, то дава право на присъединяване в квалификациите за Шампионската лига. И считам, че е постижимо, в случай че играем по същия метод и в идващите мачове. След представянето ни какво още да се желае, само че пък тимовете стартират да се преценяват с нас.

Зоря (Луганск) приема Шахтьор (Донецк) в събота на стадиона в Запорожие, само че проблемите към този момент висят над старши треньора Виктор Скрипник и неговия български асистент.

" Няколко часа след мача към този момент имаме много кадрови проблеми. И трите ни смени против Динамо (Киев) бяха насилствени, а контузените най-вероятно няма да се възстановят. Имаме и двама, които натрупаха картони, което прави петима минус за мача с Шахтьор.

" Но пък първенците имат през седмицата доста тежък мач с Аталанта за излизане от групата в Шампионската лига. Вероятно ще хвърлят там доста сили и ние ще се опитаме да се възползваме от това, приключва някогашният защитник на Нефтохимик (Бс).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР