Зоопаркът в Стара Загора ще отвори врати след цялостното си

...
Зоопаркът в Стара Загора ще отвори врати след цялостното си
Коментари Харесай

Най-накрая! Отварят зоопарка в Стара Загора СНИМКИ

" Зоопаркът в Стара Загора ще отвори порти след цялостното си възобновяване на 24 юни ". Това заяви кметът на Общината Живко Тодоров.

Зооградината изчакваше своя лиценз от Министерството на околната среда и водите, с цел да разкрие пред старозагорците и гостите на града модерната си нова визия.

Любимото и емблематично място, което се намира в сърцето на най-големия парк в града - „ Митрополит Методий Кусев “, ще посрещне първите си посетители в петък, допълниха от Общината.



Входът ще бъде свободен, а работното време ще стартира от 10.00 часа. На 25 юни - събота, от 11.00 часа е планувано формалното разкриване на Зоопарк Стара Загора. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Покана за наличие имат представителите на локалната и държавната власт, Фонда за устойчиви градове - институцията финансираща плана за цялостното поправяне на зоокъта, Тракийския университет, както и на фирмата-изпълнител на дейностите, несъмнено и всички другари на Зоопарка.


Посетителите ще могат да стартират своята обиколка по реновираните алеи в съботния ден още от 9.00 часа. Входът ще бъде безвъзмезден, а изходът ще бъде затворен в 20.00 часа.

И двата празнични за зоокъта дни ще са изпълнени с доста изненади, игри, дарове и усмивки. От неделя - 26 юни, Зоопаркът ще работи с нормалното си работно време. Билети могат да се закупуват от 8.30 до 19.30 часа.

Входната такса е 2 лв. за възрастни, 1 лев за гости от 7 до 18 години и гратис за малчугани до 7-годишна възраст. Зоопаркът доби актуален образ, съчетавайки зони за отдих, развлечение, обучение, научно-изследователска активност и атракции.

В него могат да се видят към 400 животни от 80 типа, представители на фауната на съвсем всички континенти.

Припомняме, че зоопаркът бе затворен за ремонт в края на 2019 година Поради разнообразни спънки, в това число и пандемията, обичаното място на дребни и огромни отваря чак в този момент.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР