Zoom Video Communications - стартъпът за видеоконференции, чиито услуги придобиха

...
Коментари Харесай

Zoom купува облачен кол-център за близо 15 млрд. долара

Zoom Video Communications - стартъпът за видеоконференции, чиито услуги получиха международна известност по време на пандемията от ковид, подписа договорка за закупуването на софтуерния снабдител Five9 за 14.7 милиарда $. Това е първото огромно придобиване за компанията, оповестява Financial Times.

Сделката, включваща всички акции на компанията, дава оценка от 200.28 $ на акция, като притежателите на дялове на компанията ще получат 0.5533 акции клас А от Zoom.
Очаквано закъснение след огромния растеж
Сделката на Zoom с Five9, която предлага прът центрове посредством облачни услуги, ще помогне на Zoom да разрасне услугата Zoom Phone. Това се случва, до момента в който основаната в Сан Хосе, Калифорния, компания се подготвя за следпандемично закъснение след избухливия растеж от 2020 година

За 12 месеца до 31 януари годишните продажби на Zoom са нарастнали четворно до 2.65 милиарда $, цената на акциите ѝ се е нараснала повече от 400% от началото на 2020 година, въпреки да остават под връхната си точка от октомври.
Планирано разширение
Ерик Юан, изпълнителен шеф на Zoom, беше припрян да капитализира големия брой новорегистрирали се консуматори от миналата година, когато на милиони им се наложи да се включат във виртуални срещи по време на локдауна. Той съобщи тази година, че компанията възнамерява да разшири набора от информационни услуги, които предлага.

Придобиването на Five9 е естествена стъпка от процеса на непрекъснатото търсене на нови способи за усъвършенстване на платформата, твърди Юан в изказване от събота, като той чака това да донесе повече " благополучие и добавена стойност за клиентите ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР