Zoom добавя все повече опции отвъд простите функции за извършване

...
Zoom добавя все повече опции отвъд простите функции за извършване
Коментари Харесай

Zoom пусна субтитри на английски във видеоразговорите

Zoom прибавя от ден на ден варианти оттатък простите функционалности за осъществяване на позвъняване и започване на диалог. Цяла поредност от нови функции се стремят да улеснят връзката сред хора, които нормално не приказват еднакъв език, предава . 

Факт е, че Zoom опитва със надписите в действително време за всички свои диалози от няколко месеца и от началото на седмицата те към този момент са налични за срещите, които организираме на британски език. Засега това ще бъде езикът, на който можем да ги активираме, макар че компанията към този момент разгласи, че в бъдеще ще има съгласуемост и за други езици.

От самата компания обявиха в официално известие, че за тях е значимо всеки да може да се свързва и комуникира сполучливо благодарение на платформата. " Без верните принадлежности за досегаемост хората с увреждания се сблъскват с големи бариери, когато употребяват решения за видео връзка ", показват още от компанията. 

Всъщност, като се изключи че ни разрешава да разбираме език, който не приказваме с помощта на надписите, главната цел на Zoom е да поддържа консуматори със слухови увреждания, които не могат да следват видео диалога. Така те ще имат опция да го направят като активират тези надписи в действително време.

Активирането на надписите става чрез меню в долната част на прозореца Zoom и се назовава " Live Transcript ", с квадратна икона, обозначена като " CC " вътре. Просто би трябвало да го отворите и да кажете на приложението да задейства тези надписи в действително време, което ще ви разреши да проследите срещата даже при понижен тон. 

Не забравяйте, че преди няколко месеца Zoom добави функционалности за досегаемост, с цел да разреши превод на жестомимичен език в действително време през прозорци, които постоянно се виждат, дори когато главните презентатор приказва и заема на практика целия екран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР