Zoom актуализира своите условия за ползване, за да установи вечно“

...
Zoom актуализира своите условия за ползване, за да установи вечно“
Коментари Харесай

Zoom променя условията си на ползване, за да обучава ИИ системи с потребителски данни

Zoom актуализира своите условия за прилагане, с цел да откри „ постоянно “ право за потребление на потребителско наличие за тестване и образование на ИИ, само че по-късно обясни, че няма да употребява видео, аудио или чатове без единодушие.

Първоначалната редакция от 27 юли изисква потребителите да се съгласят техните данни да бъдат евентуално употребявани от компанията за задачите на „ образование и конфигурация “ на логаритми и модели за изкуствен интелект и машинно образование, в случай че желаят да продължат да вършат видео диалози в платформата.

След проучване измежду потребителите, Zoom още веднъж актуализира своите условия за прилагане в понеделник (7 август), с цел да обясни, че „ няма да употребява аудио, видео или чат на потребителите, с цел да образова своите модели с изкуствен интелект без единодушието на поребителите “.

Актуализираните условия на услугата към момента изискват от потребителите „ да дават на Zoom непрекъснат, международен, неизключителен, безплатен, с опция за сублицензиране и прекачване лиценз и всички други права “ върху потребителското наличие.

Те включват права за „ преразпределение, издание, качване, достъп, потребление, запазване, предаване, обзор, откриване, запазване, добиване, модифициране, възпроизвеждане, шерване, потребление, проявление, прекопирване, разпространяване, превод, основаване на производни творби и развой “ на потребителско наличие.

Актуализацията към този момент не загатва съответно „ образование за изкуствен интелект и машинно образование “ по отношение на дейностите, които Zoom би имал право да прави по отношение на потребителско наличие, а написа следното:

„ Развитие на услуги, маркетинг, разбори, обезпечаване на качество, машинно образование, изкуствен интелект, образование, тестване, възстановяване на услугите, софтуера или други артикули, услуги и програмен продукт на Zoom, или всяка композиция от тях “.

Политиката също по този начин разказва генерираните от услугата данни, които включват телеметрични данни, данни за индустриалната приложимост, диагностични данни и сходни данни, които не се смятат за потребителско наличие, само че като „ непокътнати “ от Zoom.

Потребителят е задължен да даде единодушие за достъпа, потреблението, събирането, основаването, модифицирането, разпространяването, обработката, шерването, поддръжката и съхранението на данните, генерирани от услугата, от страна на компанията „ за всевъзможни цели “, стига законите да го разрешават.

Промяната в изискванията на услугата беше видяна за първи път от Substack Diary, който споделя, че „ Zoom дейно образова своя ИИ върху потребителското наличие, без да дава алтернатива за отвод “.

В отговор представителят на Zoom споделя, че потребителите вземат решение дали да задействат генеративни ИИ функционалности и дали да споделят потребителско наличие със Zoom за услуги за възстановяване на платформата.

Zoom е учредена през 2011 година и претърпя бърз напредък по време на пандемията от COVID-19. Компанията реши да понижи работната си ръка с 15% по-рано тази година, поставяйки завършек на мощния си интервал, само че има очаквания за изкуствения разсъдък като предстоящ мотор на растежа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР