Зоологическата градина – София ще работи без почивен ден по

...
Зоологическата градина – София ще работи без почивен ден по
Коментари Харесай

Коледният дух вече присъства и в столичната зоологическа градина

Зоологическата градина – София ще работи без почивен ден по време на всички празнични и почивни дни, в това число на 24, 25, 26 и 31 декември, както и на 1 януари 2021 година

 

Коледният дух към този момент участва и в Зоопарка. Приматите получиха специфични коледни дарове – празнично опаковани кутийки, в които имаше скрити лакомства – ядки и сушени плодове.

Мечките в Столичната зоологическа градина към този момент се унасят в зимен сън, дори най-младата и дейна кафява мечка Антон, който до скоро си играеше на открито, към този момент съвсем е задремал. Единствено бърнестият мечок Лиам не спи зимен сън, тъй като е тип, който се среща на Индийския полуостров, където няма зима. За него са обезпечени необятни вътрешни пространства, които са добре отоплени и с подобаваща аранжировка.

В Зоопарка са основани нужните условия за развъждане на животните при зимни условия и за топлолюбивите типове са обезпечени оптимална температура и условия. Например  във вътрешните пространства на огромните котки има специфични нагряващи се лежанки, а терариумите имат лични отоплителни системи. При приматите се поддържат високи температури, а при множеството тревопасни животни има подложен постел от сено и плява. Слоницата Артайда има специфична спалня от пясък, а тропическия хипопотам – джудже обича да си почива върху легло от плява и му е обезпечена топла вана. 

Работното време на касите е от 8:30 часа до 16:30 часа, а престоят на гости е позволен до 17:00 часа. Поради изключителната епидемиологична конюнктура залите „ Големи котки, терариум и аквариум “, „ Гиганти “ и „ Маймуни “ 1, 2 и 3 са краткотрайно затворени.  Посетителите могат да се разхождат по алеите и загражденията, които са на намерено, и да следят животните във външните им заграждения. Носенето на маски и спазването на отдалеченост е наложително.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР