Гръцка зоологическа градина сервира замразени храни на животни, за да им помогне да победят жегата

...
Зоологическа градина извън Атина храни животните със замразени храни, за
Коментари Харесай

Зоологическа градина извън Атина храни животните със замразени храни, за да ги предпази от изгарящата жега, тъй като температурите на горещата вълна се завръщат в Гърция

От ДЕРЕК ГАТОПУЛОС Associated Press, 4 август 2023 г., 5:58 ч. Домашните любимци са от местни по-хладни климатични зони в Северна и Централна Европа.

“ Като цяло жегата засяга животните по същия начин, по който засяга хората“, каза Балас, след като нахрани лемури с пръстеновидни опашки с плодови сладкиши, като някои се покатериха на раменете му, за да бъдат обслужени първи.

„Следените лакомства са допълнение към техните ястия … те облизват леда и вдишват хладния въздух. Това е в контраст с хората, които се потят като начин за контролиране на телесната си температура.

Десет големи горски пожара удариха Гърция през юли, включително големи пожари извън Атина. Повече от 450 домашни кучета и котки бяха спасени от пожари, много оставени в домовете си, тъй като собствениците избягаха, според благотворителна организация, която работи с държавна агенция за животни. Около половината са се събрали отново със своите собственици, а другите са поставени за временно осиновяване.

В резултат на гръцките пожари международната благотворителна организация за животни PETA призова собствениците на животни да не изоставят домашните си любимци.

Елиза Алън, вицепрезидент по програмите на групата, каза, че пожарите също са послужили като напомняне, че животновъдната индустрия е основен глобален принос за климата промяна.

„Където има дим, има и огън и в този случай никой не трябва да пренебрегва как емисиите на парникови газове от животновъдството подхранват климатичната катастрофа и създават условията, които позволяват горските пожари се разпространяват“, каза Алън пред Асошиейтед прес.

Очаква се температурите да достигнат 42 C (107,6 F) в части от централна Гърция в събота, преди да се понижат в началото на следващата седмица.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР