Зонта клуб София посрещна 103-тия рожден ден на Зонта Интернешънъл

...
Зонта клуб София посрещна 103-тия рожден ден на Зонта Интернешънъл
Коментари Харесай

Дамите от Зонта клуб София протестират срещу насилието над жени със 103 засадени рози

Зонта клуб София посрещна 103-тия рожден ден на Зонта Интернешънъл с доста благородна самодейност – дамите засадиха 103 жълти рози и построиха „ Алея на жълтата роза “ в прелестния паметник „ Камбаните “, където преди две години дамите подариха и камбана.

 
„ Зонта София България “ във връзка 25-годишнината от учередяването на клуба и стартирането на активността на организацията в България! Специален преподавател на събитието бе дългогодишната водеща на прогнозата за времето Христина Балинска.
 
С тази самодейност Зонта клуб София интензивно поддържа акцията Zonta Says NOW to gender equality and climate action.
 

В осъществяване на една от задачите на Зонта Интернешънъл за биениума, а точно ангажиране с климатичните промени, клубът интензивно ще продължи да работи за облагородяването на парк „ Камбаните “.

Дамите от Зонта работят за възстановяване статута на дамата и в отбрана на нейните права; застават срещу насилието над дами и девойки, срещу домашното принуждение и кибернасилието като нова опасност!

Те се опълчват на всяко неравенство и неправда, казат НЕ на ранните бракове и трафика на дами! Застават и споделят ДА на образованието и ДА на опазването на природата в името на бъдещето на децата ни!
От Зонта клуб София споделят: Честит празник на жълтата роза – знак на организацията и цветущ празник на всички, които застават в отбрана и поддръжка на дамите и девойките в България и по света!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР