Зоните за почасово паркиране в София няма да работят в

...
Зоните за почасово паркиране в София няма да работят в
Коментари Харесай

Паркираме безплатно в "синя" и "зелена" зона по празниците

Зоните за почасово паркиране в София няма да работят в празничните дни от 26-ти до 29-ти април, както и на 1-ви и 6-ти май, оповестиха от Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

В същото време, през работните дни, водачите на коли, които паркират на неразрешени места в регионите на " синя " и " зелена " зона, ще бъдат предупреждавани за нарушаването със стикери. Ако водачите не са преместили колите си те ще бъдат вдигани с „ паяк “ по предписание на контрольор на ЦГМ или на служител на реда.

Санкцията е ориентирана към водачите, които си разрешават да паркират в региона на кръстовище или на уличното платно, което е в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. До момента те подлежаха на глоба единствено от полицията. Със заповед на кмета на Столичната община се разшириха пълномощията на Центъра за градска подвижност за по-бързо деяние против нарушителите и към този момент има 10-членен екип, който работи като „ работа за надзор “.

Служителите, които все още управляват заплащането на паркирането в зоните, ще дават отговор и за паркираните в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата коли, като първо ще залепят известие на предното стъкло, че следва повдигане и откарване на колата в углавен паркинг, даже в случай че лидерът си е платил престоя, а по-късно ще изпращат сигнал до диспечера в ЦГМ. Той ще преценя по кое време да пристигна „ паяк “ – според от това на коя улица е колата и какъв брой пречи на придвижването. Самата процедура на репатрирането ще става след експлицитното предписание на контрольор от ЦГМ или служител на реда от „ Общинска полиция “.

Във времето до идването на „ паяка “, лидерът има опция да се осведоми от стикера, да реалокира колата и да избегне глобата. Целта е водачът да разбере, че е извършител, а не незабавно да се постановат наказания. Зоната за платено паркиране е разграничена на пет бранша. Всеки ден в един от тези браншове контролът ще бъде засилен – с повече контрольори и „ паяци “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР