Зони за ваксинирани и неваксинирани клиенти да има в заведенията,

...
Зони за ваксинирани и неваксинирани клиенти да има в заведенията,
Коментари Харесай

Ресторантьорите предлагат зони за ваксинирани клиенти, за да работят на 100% |

Зони за имунизирани и неимунизирани клиенти да има в заведенията, а те да си избират къде да седнат, оферират от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в писмо до министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров. 

Те показват несъгласието си със за работа на заведения за хранене, кафенета и така нататък, която дефинира по какъв начин могат да работят на 100% претовареност. И заплашват да я бойкотират, в случай че предложенията им за промяна не бъдат признати. 

СЗБ и БАЗ оферират за работа с потенциал 100% чиновниците да могат да попълнят заявления, че са осведомени с всички опасности от възможното заболяване с К19, само че не считат да подхващат ограничения към имунизиране. И второ: личният състав да може да удостоверява, че е минал болестта, че е имунизиран, да има негативен PCR в последните 72 часа, негативен бърз тест в последните 72 часа или тест, удостоверяващ съществуването на антитела с отминалост 6 месеца. След приключване на 6 месечния период на отминалост на удостоверението за минало през вируса лице, отминалостта му да бъде увеличена за нови 180 дни посредством тест за антитела от акредитирана лаборатория. 

Клиентите на секторите с ограничавания, без значение дали са имунизирани, неимунизирани, преболедували или не, да имат изцяло свободен достъп до комерсиалните обекти, посредством избор тук-там, надлежно за: ваксиниран/преболедувал или неваксиниран/непреболедувал, като по този метод, обектите да могат да работят на 100% потенциал, оферират още ресторантьорите. 

Те желаят и проверяващите държавни органи да имат достъп до обектите, единствено след показване на документ за имунизация или негативен PCR тест. 

От СЗБ и БАЗ упорстват и за подробна статистика за новите инфектирани: народност, ваксинирани/неваксинирани, възрастова група, специалност, към този момент преболедували, както и брой умряли, от които ваксинирани/неваксинирани и към коя възрастова група принадлежат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР