Зони, в които може да се кара автомобил само до

...
Зони, в които може да се кара автомобил само до
Коментари Харесай

30 км в час ще е максималната скорост в някои зони на Бургас

Зони, в които може да се кара автомобил единствено до 30 километра в час, бяха избрани в Бургас. Мярката е подбудена от зачестилите произшествия и пътни произшествия с потърпевши пешеходци.
Ограничението е за централна градска част, регионът на улиците " Св. св. Кирил и Методий " и " Александровска ", " Булаир ", " Цар Симеон I ". До 30 км./час ще се движат колите и в кварталите " Крайморие " и " Сарафово ", като се има поради цялата им територия, а не обособени улици .
Другите аргументи за подхванатата мярка са свързани с обстоятелството, че това са гъсто обитаеми региони, с детски градини и учебни заведения, места за игра на деца, паркове, зони за каране на колела и отдих. На тези места има много пешеходци и по тази причина рискът от произшествия нараства. През дейния летен сезон в Бургас има и доста туристи, което прави придвижването интензивно.Очаква се, с помощта на взетите ограничения да намалеят пътните произшествия с тежко потърпевши хора и да се даде преимущество на пешеходците и велосипедистите.
Нивото на замърсяване на въздуха от автомобилни газове, също ще се повлияе в позитивна посока, както и това на шума от колите. Новото ограничаването е реалност с решение на Комисията по сигурност на придвижване по пътищата към Община Бургас. Постъпили са голям брой сигнали от жители за придвижване на транспортни средства с несъобразена скорост. Те, и зачестилите пътни произшествия, са дали подтик на самодейността.
Според статистиката, в случай че един автомобил се движи с 30 км./час, шансът на пешеходеца да се размине с леки контузии е 95 %. При удар със скорост от 50 км./час, шансът е 60 %, а при 65 км./час възможностите на пешеходеца да оцелее е 20 %. Това е повода ограничаването на скоростта да се ползва в градове като Ню Йорк, Лондон, Берлин, Париж, Берлин и Мадрид.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР