Зоната за спускане с шейни отваря врати на Витоша днес.

...
Зоната за спускане с шейни отваря врати на Витоша днес.
Коментари Харесай

Отварят зоната за спускане с шейни на Витоша |

Зоната за втурване с шейни отваря порти на Витоша през днешния ден. Специализираното оборудване бе намерено предходната година. 

Първата на Витоша „ шейни зона “ стана факт, посредством напъните на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ и „ Витоша ски “. През предишния сезон тя всеки уикенд оферираше на малчуганите и техните родители място, където безвредно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти. Организираха се доста снежни празненства, в които професионални аниматори осигуряваха положително въодушевление, занимателни игри и викторини за малчуганите. 

Зоната се намира в непосредствена непосредственост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, тъй че да предлага съвършен за втурване с шейни надолнище, а на финала приключва с противонаклон за безвредно прекъсване.

Мястото е идеално за корпоративни тържества, фамилни празници и съревнования, при предпочитание могат да се обезпечат спомагателни атракции и занимания: викторини с доста награди, състезания за най-хубава визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, борба със снежни топки, изтегляне на въже и други занимания, в които „ София – европейска столица на спорта “ има богат опит от организирането на годишните зимни фестивали. Заявки и подробна информация – на тел. 0887306813.

Откриването на шейни-зоната съответствува със старта на ски и сноуборд сезона на Витоша - началото ще бъде обещано в петък, на 24 декември с на ден каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното. На място кипи усилена подготовка на трасетата, като сега времето разрешава и снежните оръдия по писта „ Лалето “ работят съвсем непрекъснато, с цел да се обезпечат допустимо най-хубави условия за практикуването на зимни спортове.

Шейни-зоната е част от устрема на Столична община хората да живеят интензивно и да спортуват, задачата е да се стимулират децата да се срещнат и да заобичат спорта и заниманията посредством незабравимите срещи със зимните дисциплини. „ София – европейска столица на спорта “ е подготвила още доста снежни празници през зимата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР