Зоната около ул. Граф Игнатиев, която се ремонтира е с

...
Зоната около ул. Граф Игнатиев, която се ремонтира е с
Коментари Харесай

Евгени Крусев: Ремонтираме 50 000 кв. м около ул. Граф Игнатиев, обектът не е готов

Зоната към ул. " Граф Игнатиев ", която се ремонтира е с повърхност 50 000 кв. м и нито един от 11 подобекта не е завършил, с цел да се приказва дали осъществяването е качествено или не. Това съобщи зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев.

Той, проектантът на зоната арх. Иво Пантелеев от " А. Д. А. " и представител на изпълнителя от " Джи Пи Груп " обясниха по какъв начин вървят дейностите по обекта. Преди ден общински съветници от политическа група 5 желаеха оставката на Крусев поради некачествения ремонт. От " Спаси София " също обявиха, че дейностите по обекта не се правят качествено, сходни изявления имаше и в обществените мрежи.

" Искаме да внесем изясненост поради откровените лъжи, които се появиха за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Улицата е затворена от ул. " Алабин " до бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и нито една права от нея към момента не е приключена. Най-напреднала е правата сред ул. " Алабин " и пл. " Гарибалди ". Ще бъдем безкомпромисни към качеството и няма да платим нито една стотинка за неприятно свършена работа. За този обект сме заложили най-високите вероятни наказания както за изпълнителя, по този начин и за строителния контрол. Всички материали, които се употребяват имат документи за качество и по-късно се тестват в профилирана лаборатория ", изясни Крусев.

Той сподели, че не е правилно, че се употребява мрамор за градинката на " Св. Седмочисленици ", а там се поставят бетонови павета. Относно мненията за качеството на трамвайните релси, той изясни, че те са австрийско произвеждане и са допустимо най-хубавите. На обекта всеки ден работят 200 души. Подменена е напълно подземната инфраструктура, а през идната седмица би трябвало да завърши полагането на трамвайните релси. Крусев подсети, че планът за обновяването на зоната е в общественото пространство от 2 година и са правени редица публични разисквания, в това число и с живеещите.

" Право на всеки е да желае оставка. Моята цел сега е да приключим обекта качествено и в период, който не е по никакъв начин дълъг за толкоз огромни действия. Той е 300 дни и включва ремонт на улиците " Солунска ", " Граф Игнатиев ", както и " 6 септември " и " Цар Иван Шишман ", които ще се обновят следващата година. Най-важното е през ноември да възстановим придвижването на трамваите по линиите 10, 12 и 18, по останалите обекти работата ще продължи и по-късно ", посочи Крусев.

Той сподели, че има забележки към изпълнителя за организацията на дейностите и на придвижването, които се отстранявали.

" Това е към 25% от плана. Най-важното в един план е съчетанието на частите, само че това може да се види най-после, когато целият обект е приключен. Твърдя, че София в тази част от центъра ще има една извънредно модерна и качествена градска среда от всичко, което до момента е правено. Проблеми в осъществяването сигурно има, само че те са местни. Когато работят 200 индивида не всичко става с идеалната геометрия. Затова сме тук всеки ден и обръщаме внимание, когато забележим пропуск ", съобщи арх. Иво Пантелеев.

Той акцентира, че материалите, които се употребяват на обекта, са допустимо най-хубавите за нашия пазар. И даде образец с един от площадите в Мюнхен, който е изработен с подобен материал.

" Ако някой споделя, че този материал е фалшив, той просто няма нужните пълномощия. Не употребявам обществените мрежи, тъй като се омерзявам от хейтърството там. Всеки има право да се изрича. Моля, за повече приемливост и самообладание, планът е доста сложен, логистиката е тестване за който и да било ", сподели арх. Пантелеев.

Той отхвърли изрично да се вършат промени по плана в придвижване.

" Дайте ни опция да създадем нещо положително и не го убивайте в зародиш ", прикани проектантът.

Най-добрите специалисти, с които разполагаме, работят тук. Поели сме ангажимент, че обектът ще бъде изпълнен качествено. Не е извънредно да има забележки. Даваме допустимо най-хубавото от себе си. Правим всичко допустимо през ноември да се възвърне придвижването на трамваите ", споделиха от " Джи Пи Груп ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР