Зоната, която ще се ремонтира обхваща ул. Граф Игнатиев -

...
Зоната, която ще се ремонтира обхваща ул. Граф Игнатиев -
Коментари Харесай

Поръчката за ремонт на ул. Граф Игнатиев е подновена

Зоната, която ще се ремонтира обгръща ул. " Граф Игнатиев " - от ул. " Алабин " до Канала, вкл и площадите " Джузепе Гарибалди ", " Славейков " и градинката при църквата " Св. Седмочисленици ", както и елементи от улиците " Цар Шишман ", " 6-ти септември " и " Солунска ".

© Надежда Чипева Още по тематиката
Кметът на София спря краткотрайно две огромни публични поръчки
21 май 2017
Вече се събират предложения, само че огромна част от ремонтите ще се случи след председателството на Съвета на Европейски Съюз
3 апр 2017 24 мар 2017
За ремонта на едно от най-важните пешеходни пространства в София са готови 25 млн. лева, само че той ще би трябвало да се съобрази с графика на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз
24 мар 2017

Крайният период за подаване на предложения е 15 септември 2017г.Столичната община разгласи наново публичната поръчка за ремонт на една от централните елементи на столицата - така наречен зона 2, откакто я приключи през май поради пропуски в документите. Тогава поръчките на общината бяха, че търгът ще бъде разгласен отначало в границите на няколко седмици, а самия ремонт ще стартира през август. Това обаче по този начин и не се случи и концепцията " Граф Игнатиев " да придобие нов образ преди началото на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари 2018 година, няма да се реализира.

Зона 2 обгръща ул. " Граф Игнатиев " - от ул. " Алабин " до Канала, в това число и площадите " Джузепе Гарибалди ", " Славейков " и градината при църквата " Св. Седмочисленици ". Освен това в зоната, която ще се ремонтира, влизат и елементи от улиците " Цар Шишман ", " 6-ти септември " и " Солунска ".

Търгът е с планирана стойност близо 22 млн.лв. без Данък добавена стойност и се финансира по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Крайният период за подаване на предложения е 15 септември 2017г.

Настоящият търг

Проектът за ремонта е на архитектурното студио " А.Д.А. " на арх. Иво Пантелеев, което завоюва конкурс на Столичната община преди повече от две години.
В рамките му се възнамерява настилката, осветлението и градските мебели (пейки, кошчета) в тези зони ще бъдат сменени напълно, като зелените площи също ще бъдат облагородени. Поръчката включва и цялостна замяна на релсовия път и контактната мрежа на трамваите, които минават по ул. " Граф Игнатиев ".
На този стадий в профила на купувача на Столична община не е включена друга документи за търга, с изключение на обявлението на поръчката.
Тя би трябвало да се извърши за най-много 450 дни или към година и три месеца.

Критерият с най-голяма тежест в оценяването на офертите е техническото предложение на претендентите 60 точки. В него има няколко подпоказателя: екологични и обществени характерности, функционални характерности и ограничения за качество. Предложеният период за осъществяване на подзоните по ул. " Граф Игнатиев ", в това число релсовия път, контактни и кабелни мрежи, е с тежест 5 точки. Ценовата оферта се прави оценка с 35 точки.

Има и условие към всеки участник да е осъществил най-малък общ оборот, изчислен на база годишните обороти, за последните три завършили финансови години, в размер най-малко на 20 млн. лева
Освен това участниците в търга би трябвало да имат опит в построяването, реорганизация, главен ремонт на градски или еквивалентни пространства, на паркове или на зони за публичен отдих посредством паркоустройствени и благоустройствени работи, които включват настилки, озеленяване, архитектурни култивиран детайли, електроснабдяване и парковоили алейно и улично осветяване с повърхност не по-малко от 10 000 кв.м. Трябва и да са извърши работи по най-малко 1 км. релсов път, без значение дали става дума за трамвайни, железопътни или метролинии.

Втори дубъл на поръчките

Поръчката за ремонта на " Граф Игнатиев " беше оповестена към този момент един път през март т.г., само че прекъсната през май.
По същия метод начин се разви и търгът за реорганизация на зона 4 от централната градска част, в която влизат площадът пред храма, площад " Народно заседание ", градините край ректората на Софийския университет, край църквата " Света София " и " Кристал ", паметника " Левски " и прилежащия площад " Гина Кунчева ". Неговата планирана стойност беше 20 млн.лв. без Данък добавена стойност. Главният проектант на столицата Здравко Здравков още тогава изясни, че този ремонт ще стартира след края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. ТТъргът към момента не е възобновен.

Двете процедури бяха спрени със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова, като повода беше пропуски в документите. По-конкретно претекстът за преустановяване беше, че е " нужна основна смяна на някои от техническите характерности на главните материали ". Тогава зам.- кметът по превоза на София Евгени Крусев изясни пред в. " Сега ", че обновяването на зоните ще стартира през август, а поръчките ще бъдат възобновени в границите на едвам две седмици след прекратяването им. Това обаче явно няма да се случи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР