Зона за спускане с шейни отваря врати на 23 декември

...
Зона за спускане с шейни отваря врати на 23 декември
Коментари Харесай

Зона за спускане с шейни отваря врати на Витоша

Зона за втурване с шейни отваря порти на 23 декември на Витоша .

Специализираното оборудване бе намерено предходната година и в този момент за втора поредна зима ще зарадва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух в планината.

Първата на Витоша „ шейни зона “ стана факт, посредством напъните на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ и „ Витоша ски “. През предишния сезон тя всеки уикенд оферираше на малчуганите и техните родители място, където безвредно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти.

Организираха се доста снежни празненства , в които професионални аниматори осигуряваха доста въодушевление, занимателни игри и викторини за малчуганите.

Зоната се намира в непосредствена непосредственост над х. Алеко , пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, тъй че да предлага съвършен за втурване с шейни надолнище, а на финала приключва с противонаклон за прекъсване.

Откриването на шейни-зоната съответствува със старта на ски и сноуборд сезона на Витоша - началото ще бъде обещано в петък, на 24 декември с на ден каране , а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното . На място кипи усилена подготовка на трасетата, като сега времето разрешава и снежните оръдия по писта „ Лалето “ работят съвсем непрекъснато, с цел да се обезпечат допустимо най-хубави условия за практикуването на зимни спортове.

Шейни-зоната е част от устрема на Столична община хората да живеят интензивно , да спортуват, да се отдават на физически и занимателни занимания през зимата, да се любуват на страстите, които дава планината. Целта е да се стимулират децата да се срещнат и да заобичат спорта и заниманията посредством незабравимите срещи със зимните дисциплини. „ София – европейска столица на спорта “ е подготвила още доста снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в уеб страницата и във фейсбука на самодейността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР