Зона за платено паркиране въвежда Община Мездра в централния участък

...
Зона за платено паркиране въвежда Община Мездра в централния участък
Коментари Харесай

В Мездра въвеждат „синя зона“

Зона за платено паркиране вкарва Община Мездра в централния сектор на ул. „ Христо Ботев “, оповестиха от администрацията.

Зоната ще е от двете страни на „ Алеята на кестените “ сред кръговото при кръстовището с ул. „ Марин Дринов “ до паркинга сред административната постройка на Община Мездра и жп гарата и ще проработи от 15 април.  

Ще се обслужва от автоматизирана паркинг система с входен и първоначален терминал, автоматизирани високоскоростни бариери и два разплащателни терминала, които към този момент са инсталирани пред административната постройка на Община Мездра и в „ Алеята на кестените “. Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за заплатен паркинг и осведомителни табели, върху които са разказани размерите на таксите за паркиране.

Първите 20 минути от престоя ще са безвъзмездни , а за инвалиди – първият час, по-късно всеки идващ ще коства по 1 лева, а месечният абонамент – 70 лева. 

Решението за въвеждането на зона за платено паркиране е признато и регламентирано в Наредбата за престой и паркиране на пътни транспортни средства на територията на община Мездра от август 2021 година, споделиха за  БТА от общинска администрация. В нея са избрани общо четири региона в града, в които може да се вкара платено паркиране.

Дневният и часови режим за работа на зоните би трябвало да е от 8:00 до 17:00 часа в дните от понеделник до петък, като се изключи формалните празници.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР