Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи

...
Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи
Коментари Харесай

Зона за хипотерапия ще помага на деца с увреждания в Пловдив

Зона за хипотерапия, която ще оказва помощ на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Новото място за рехабилитация се намира в Комплекса за обществени услуги " Свети Георги “ и е построено със средства, дарени от американската фондация " Едно сърце ".

Пловдив

Хипотерапията е лекуване, което посредством конна езда оказва помощ на хора с разнообразни увреждания. В Пловдив услугата ще се ползва за първи път. За възстановяване на положението на децата и младежите ще се грижат два особено подготвени коня.
Офелия Велкова – началник на общностен център за деца и фамилии -Пловдив: Това успокоява децата изключително тези, които са със болести от аутистичния бранш, които имат проблем с връзката както с връстниците, по този начин и с възрастните, с цялата обществена среда, която ги заобикаля и същина животните, както конете, по този начин и кучетата подкрепят тази акомодация и тази връзка на децата.
С децата ще работят специалисти-хипотерапевти. След време в зоната ще бъдат отглеждани и други животни.
Веселина Ботева – шеф Дирекция " Социални услуги " -Пловдив: Да стане зона освен за хипотерапия, а да е зона и за анималотерапия, да има и зайчета, за които децата да се грижат, кученце, котки и фазани и пауни, които да се разхождат в тревната повърхност.
Социалната база е дарена от американска фондация, която е събрала 70 000 $ за построяването й.
Дебора Душку – президент на фондация " Едно сърце ": Всяка година аз пристигам тук в България и оказвам помощ в тези домове за сираци и за децата с увреждания. Те нямат семейство, те нямат родители и би трябвало нещо особено. И в този момент ще имат тези коне.
Рехаблитационната услуга ще може да се употребява гратис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР