Zodia Custody, попечител на криптовалути с подкрепата на финансови институции

...
Zodia Custody, попечител на криптовалути с подкрепата на финансови институции
Коментари Харесай

Хонгконг – новата гореща точка за институционални крипто инвеститори?

Zodia Custody, настойник на криптовалути с поддръжката на финансови институции като Standard Chartered, има намерение да разшири услугите си в Хонконг.

Този ход идва след неотдавнашното разширение на активността в други елементи на Азиатско-тихоокеанския район, в това число Сингапур, Япония и Австралия. В допълнение към Standard Chartered, Zodia също по този начин причислява Northern Trust и SBI Holdings към своите съсобственици.

Главният изпълнителен шеф Джулиан Сойер означи, че в Хонконг търсенето на криптовалута се подтиква най-вече от институционални играчи, а не от клиенти на дребно. Този институционален интерес дефинира Хонконг като прелъстителен пазар за Zodia.

Навлизането на Zodia на пазара в Хонконг ще се реализира на стадии, като в началото ще се оферират услуги за определен набор от цифрови активи. Компанията също по този начин е в развой на разискване с Комисията по скъпи бумаги и фючърси (SFC) и Хонконгския паричен орган, с цел да обезпечи сходство с нормативните условия в границите на финансовия регион.

По-рано тази година SFC вкара рамка за лицензиране на предприятия за цифрови активи. Това задължава фирмите да се записват в регулаторния орган, с цел да могат да правят активност в района. Към сегашния миг единствено две сдружения – OSL Digital и Hash Blockchain – са придобили сполучливо лицензи.

Въпреки това районът бързо печели самопризнание като преуспяващ крипто център. Хонконг, наред с Дубай, се откроява като водеща дестинация за предприятията, занимаващи се с криптовалути и Web3. Тези местоположения освен могат да се похвалят с добре дефинирани правни рамки, само че и служат като огромни финансови центрове със постоянна инфраструктура.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР