Знаците за платен престой и паркинг на ул. Цар Иван

...
Знаците за платен престой и паркинг на ул. Цар Иван
Коментари Харесай

Общината е спазила закона при поставянето на знаци в зелената зона на Стара Загора 

" Знаците за заплатен престой и паркинг на ул. " Цар Иван Асен II " сред " Гурко " и бул. " Цар Симеон Велики " са сложени съгласно условията на Закона за придвижване по пътищата . При влизането от " Гурко " работи знакът за възбрана на паркирането в дясната лента по посока на придвижването ". Това изясни за actualno.com Росица Копривчина, шеф на дирекция " Транспорт, непорочност и екология " в община Стара Загора, на мястото, поради което живеещи на N 69 показаха неодобрение от организацията на паркиране в тази част от зелената зона в централната градска част. 
Законът указва, че се паркира вдясно по посока на придвижването и като се стигне да тупика преди централния бул., би трябвало да се направи противоположен завой, изяснява госпожа Копривчина. Там е подложен знак за платено паркиране надолу по уличката, към придвижването е извърнат и знакът, който е подложен зад двора на Детска градина " Българче ", и също се вижда по посока на придвижването. Няма глупост и в  поставения на паркинга знак, тъй като стрелката указва, че паркирането и вляво, вдясно от него е платено, а не указва излаз. Знакът за заплатен престой и паркинг е забележим и при влизането в улицата и водачите не би трябвало да не помнят, че оглеждането за знаци би трябвало да е табиет, даже когато се движат в позната конюнктура. 
Маркировката на паркоместата е направена по гледище на живеещите в блока, прецизира Росица Копривчина. Знакът зад тях е подложен по този начин, че и който не стига да тупика и не прави противоположен завой, няма по какъв начин да не види, че паркирането е платено.
Обособеният паркинг е място, където паркират колите си и хората от блока. Те имат карти против 60 лева годишно, с които е решен казусът с безплатното им паркиране до дома. Ограниченият брой на паркоместата поради колите на хората от блока пък е редуцирал колите, които употребяват тази част от зелената зона и избират да спрат на " Цар Симеон Велики ", когато имат работа в центъра, разяснява директорът на дирекция " Транспорт, непорочност и екология ". 
Дали ще има промени в настоящия режим на паркиране в тази права на ул. " Цар Иван Асен II " ще стане ясно при актуализацията на генералния проект за придвижването в Стара Загора , който ще се съобрази с всички настъпили промени в града и неговите дадености все още, разясни още Копривчина. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР