Знаци забраняващи движението по част от бул. „Черни връх“ станаха

...
Знаци забраняващи движението по част от бул. „Черни връх“ станаха
Коментари Харесай

Как част от бул. „Черни връх“ стана… частна собственост

Знаци забраняващи придвижването по част от бул. „ Черни връх “ станаха шлагер в обществените мрежи.

„ Историческо. Доживяхме и първият частен бул. да изникне в София”. Това са единствено част от мненията под фотосите, а те са стотици. Знаците не разрешават придвижването на пешеходци по тротоара и прилежащото пътно платно. Това гласи една от табелите.

С огради или с колчета и вериги улици в София се отделят от години. Случаите са десетки. Така нормално притежателите си ги връщат откакто са реституирани, а общините нямат средства да ги изплатят назад. Днес частните улици в новите квартали, сякаш са нещо обикновено.

Оказва се немалка част от улицте в квартал „ Кръстова вада “ също се водят частни.

Стотина метра по-нагоре нова табела на бул. „ Черни връх “ оказва, че прекосяването в региона даже и на пешеходци е нелегално. Тротоарът и платното посока център на булеварда също били частни.

Хората в квартала разискват на смешка, че могат да преминат през този терен с хвърчене или с пастирски скок.

Успяваме да се срещнем с представител на притежателя на терена в съседство. Не крие, че точно той е поставил знака. Собственикът на парцела не пожела да застане пред камерата ни. Сподели обаче, че слагането на табелата е метод на митинг против Столична община, тъй като по думите му половината от бул. „ Черни връх “ е негова.

На същото мнение очевидно е и 33-ти състав на Административния съд. Именно той постановява притежателят да се обезщети с малко над 17 хиляди лв., тъй като общината е застроила част от парцела му при разширението на булеварада от две на четири ленти. По думите му и до през днешния ден те не са платени.

След нашия сигнал знаците бяха демонтирани. Според общината отчуждителната процедура е завършила и знаците са противозаконни.

Те показват още, че сумата по компенсацията е преведена в служебна сметка, защото в хода на административното произвеждане е открито съществуване на искови молби към сдружението притежател. „ Средствата ще се изплатят на лицето, което откри правото си по общия исков ред “.

Представител на притежателя обаче твърди друго – по думите му правосъдното решение не може да се апелира и до момента в който сумата не бъде преведена, те са в правото си да слагат табели. Постави и ултиматум на общината – в границите на три дни табелите им да бъдат възобновени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР