Знанието как точно да перем дънки и изобщо да се

...
Знанието как точно да перем дънки и изобщо да се
Коментари Харесай

Как и колко често да перем дънките си

Знанието по какъв начин тъкмо да перем дънки и въобще да се грижим за дънковата материя е най-хубавият метод да помогнем на обичания си чифт да удължи живота си.
 Колко дълго можем да носим облеклата си без да ги перем
Колко дълго може да носим облеклата си без да ги перем

Едни от тях може въобще да не перем

Преди време Чип Бърг - президент на Levi Strauss & Co. от 2011 година насам - призна, че има 10-годишен чифт дънки, които в никакъв случай не са били прани. Но дали това ли е верният метод да запазим панталона си? По-разумно е просто да открием най-хубавия метод на поддръжка.

Колко постоянно

Според някои добре е дънките да се се перат на всеки две или три носения . Това е нужно, с цел да се отстранен всички замърсявания, миризми и бактерии (достатъчно е да помислим за всички места, на които седим през деня).

Но не би трябвало и да прекаляваме с , защото това съществено ще понижи дълготрайността на материята и ще докара до неизбежно избледняване. Разбира се, в случай че дънките наподобяват мръсни или имат упорити петна, не е належащо да чакаме за плануваното пране.
 Снимка 628550

Перална машина

Преди да сложим дънките си в машината, не би трябвало да забравяме да ги обърнем наопаки . Това оказва помощ да се защитят влакната на денима. Прането е добре да се прави на деликатна стратегия и ниска температура. Това е от основно значение, с цел да се избегне стесняване . Добре е да се заобикаля потреблението на с нападателни химикали и да се пропуща омекотителят, който може да добави излишно още химия - която пък ще унищожи тъканта с течение на времето.

Сушене

Най-добре е да оставим дънките да изсъхнат на въздух на тераса или проветриво помещение. Това оказва помощ да устоят по-дълго, да запазят формата си и да се избегнат свиването им.

Ако пък желаеме да свием малко чифта дънки, изчакваме, до момента в който останат леко влажни и ги пускаме за малко в сушилнята.
 Снимка 628549

Как да запазим дънките по-дълго чисти

За избегнем честото, може да следваме някои от препоръките , които дават от Real Simple.

Например да почистваме дънките сред изпиранията посредством забрадка, потопена в сапунена вода, с която отстраняваме обособени петна. Добра концепция е и да редуваме дънките си - за задачата просто би трябвало да притежаваме няколко чифта.

Солта и оцетът, добавени към цикъла на пране , могат да оказват помощ за опазване на цвета на денима. Тъй като избелването е най-интензивно при първото изпиране, удачно е да използваме съставките точно тогава.

Може даже да напръскаме дънките със примес от етерични масла . Това оказва помощ против разпределяне на материята. За задачата смесваме вода и 10 капки етерично масло от лавандула и слагаме в сушилнята за няколко минути. Това ще помогне на панталона да се свие още веднъж.
 7 типа петна и методите да ги премахнем от бялата си дреха
7 типа петна и методите да ги премахнем от бялата си дреха

Няколко лесни съвета

А в случай че сме се замисляли дали може да почистваме дънките си по химичен път - това е нещо изцяло допустимо. Минусът е, че е финансово по-неизгодно. Но в случай че желаеме да запазим дрехата си и да предотвратим избледняването ѝ, изключително в случай че е от висок клас, умерено може да използваме услугите на местата за химическо почистване.

Колкото до това дали е по-добре да перем дънките на ръка , става известно, че няма значително значение. И умерено може да използваме пералнята, стига просто да следваме верните указания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР