Знамето на Украйна е поставено като акт на морална подкрепа

...
Знамето на Украйна е поставено като акт на морална подкрепа
Коментари Харесай

Фандъкова: Помощта за неприето в детска градина дете трябва да е 650 лв. |

Знамето на Украйна е сложено като акт на морална поддръжка след нападението на съветския агресор по решение на Столичния общински съвет. Призовавам всички политици да не разделят обществото. Никога не съм забранявала кротичък митинг, наблягам кротичък, само че след вчерашната акция на " Възраждане " остана счупена кола, прозорец на постройката на " Московска " 33, съобщи кметът Йорданка Фандъкова по бТВ. 

1200 деца повече аплайват тази година за детска градина в София. Кандидатстват към 23 600, 2600 от тях желаят пренасяне, 13 600 са оповестените места. Това са деца, чиито родители са се преместили в столицата, за жалост не става дума за нарастване на раждаемостта, добави Фандъкова. 1200 нови места са открити. 

Около 1500 места ще има дефицит в групата от 3 до 6 години, която е доста значима за социализирането на децата преди първи клас. Именно с този дефицит желаеме да се оправим до края на мандата, акцентира кметът.  

По думите й в този момент помощта за неприето дете е 372 лв., а държават поема 650 лв. в общинските градини. Толкова - 650 лева би трябвало да бъдат и парите за неприето дете, по този начин хората ще могат да намерят място в частна детска градина, безапелационна бе Фандъкова. 

За градския превоз

Всичко зависи от разговора, който се надявам да продължи с държавното управление и националното заседание. От месеци настояваме да има отплата след фрапантното понижаване на приходите в градския превоз. През 2020 година имаше месеци, в които пасажерите понижиха със 70%, през 2019 година превозът бе в устойчиво положение. В момента дефицитът в градския превоз е над 142 млн. лв.. Ние подкрепяме транспортните сдружения от личния бюджет на Следствен отдел към окръжна прокуратура - 40% от налозите на софиянци отиват в превоза, това значи, че се взима от парите за детски градини, за други действия, изясни тя. 

4 пъти се усилиха и разноските на метрото за ток, а компенсацията е 30%, посочи Фандъкова. 

Хората се отхвърлят от към този момент подписани контракти за замяна на старите печки, което е една от ограниченията за по-чист въздух в София, добави тя. 

Последно се видяхме с премиера Кирил Петков на церемонията на 6 май, имаме спогодба да организираме среща при него дружно с финансовия министър. 

Парите за София бяха орязани освен това държавно управление. Започна строителството на метрото към Левски, финансирането му беше непокътнато, само че другият сектор - към " Слатина " беше отсечен от проекта за възобновяване. Имаме уверения, че ще бъде финансиран от националния бюджет. Но аз желая гаранции за финансирането му през идващите 3 години, другояче да стартираме градеж без гаранции за обезпечени пари - аз не мога да поема подобен ангажимент, безапелационна бе Йорданка Фандъкова.  

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР