Знамето на Чепеларе вече се вее в Антарктика. С това

...
Знамето на Чепеларе вече се вее в Антарктика. С това
Коментари Харесай

Знамето на Чепеларе вече се вее в Антарктика

" Знамето на Чепеларе към този момент се вее в Антарктика. С това градът ни става един от дребното с наличие на ледения континент! ". Това написа в обществените мрежи Марчо Паунов от Чепеларе, който е в Антарктика с експедицията ни сега.

Паунов за първи път е в Антарктика. Той е там като потвърден специалист по въжени линии. В Антарктика се построява нов лабораторен блок към станцията въз основата ни " Климент Охридски ". За задачата е било належащо да се инсталира въжена линия, с цел да се доставят материалите за градежа. Паунов е измислил олекотен вид за линията, проектирал я е, тъй че в това време тя да бъде и здрава, обясниха осведомени.



Паунов е на 34 години. През 2020 година той нашумя с ексцентричните си хрумвания за туризъм, откакто пусна смесен въздушен тролей над реката край Чепеларе с дължина общо 600 метра. Алпийският тролей е с неповторима система за втурване, като тялото на индивида е в легнало състояние. Въздушната атракция е най-дългата в страната, защото към 400 метра втурване има и 200 метра, в които екскурзианта се движи със особено колело по въжето. Така в продължение на 600 метра са на въже феновете на рискови завършения. Покрай основния път за Пловдив Паунов построи и горска къщурка от глина. Тя е направена от 250 сламени бали, измазана със примес от глина и пясък и към този момент е обичано място за селфита.

Марчо Паунов е работил в Швейцария, само че се връща да влага в родния край. От дете го притеглят рисковите занимания – пещерняк е и катерач. Иначе е приключил инженерна физика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР