Знаме с карта на Голяма Албания“ беше издигнато снощи в

...
Знаме с карта на Голяма Албания“ беше издигнато снощи в
Коментари Харесай

Курти призова Северна Македония да „стои по-близо“ до Косово, Албания и България

Знаме с карта на „ Голяма Албания “ беше издигнато нощес в Тетово, Северна Македония, на концерт, проведен от общината във връзка визитата на косовския министър председател Албин Курти в града, заяви МИА. На картата „ Голяма Албания “ обгръща елементи от Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция.

 

Снимка със знамето е била качена на формалния профил на кмета на Тетово Билял Касами във фейсбук. На събитието са участвали още водачът на „ Алтернатива “ Африм Гаши и Изет Меджити, който разгласи основаването на ново политическо придвижване в албанския блок след овакантяване на Демократичния съюз за интеграция.

 

Пред множеството Курти съобщи, че Северна Македония би трябвало да стои по-близко до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция. Според косовския министър председател по този метод Скопие ще бъде по-близо до участието в Европейския съюз, а районът на Балканите ще стане по-сигурен.

 

Курти и кметът на Тетово Билял Касами се оповестиха за по-бързо създаване на пътната връзка Тетово – Призрен (Косово), който минава през планината Шар.

По време на вчерашната си аудиенция в Скопие и Тетово Курти нямаше срещи с държавното управление на Република Северна Македония, нито с представители на албанските партии в ръководещата коалиция.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР