Знам от личен опит, че когато се опиташ да попречиш

...
Знам от личен опит, че когато се опиташ да попречиш
Коментари Харесай

Когато пречиш на мутри да разорават и бетонират дюни

Знам от персонален опит, че когато се опиташ да попречиш на всякакви мутри да разорават и бетонират дюни, стартират едни доста присъщи позвънявания по телефона от техни представители. Проф. Евгений Дайнов споделя:

Продължава да прави усещане решителността, с която институциите, наследени от ГЕРБ, се опълчват на прочистващите мероприятия на държавното управление. В началото тя се обясняваше с опита на мрежите на Борисов да показват, че ще продължат да са на власт, каквито и да са резултатите от изборите. Все по-често обаче зад този политически (вреден, рисков, само че въпреки всичко политически) дневен ред прозира озъбеното лице на крайните бенефициери: така наречен мутри. Ако погледнеш малко по-навътре, във всеки абсурден проблем виждаш заплашителните физиономии на мутри.

Мистерията със Заповед № 8-Z-510
Да вземем проблема „ Смокиня”. В началото работата беше ясна. Първо, налице са един декар унищожени от екскаватор дюни, които са изключителна държавна благосъстоятелност и също така са предпазени. Второ, работата по построяването на заведения върху по този начин унищожените дюни не може да продължи, защото кметът на Община Созопол е оповестил със своя заповед преустановяване на всевъзможни строително-монтажни работи от 15 май до 1 октомври.

По точка първа на ход бяха Министерство на регионалното развитие (заради унищожаването на държавна собственост), както и Министерство на околната среда и водите - поради унищожаването на предпазени естествени зони. Въпреки промяната на министрите си и двете институции реагираха по нормалния метод: направиха се, че не виждат нарушавания. От съучастващото в сходни случаи Министерство на туризма (също с нов министър) поддържаха Министерство на регионалното развитие и Министерство на околната среда и водите с констатацията: „ Не виждаме проблем. Не виждаме проблем, апропо, не би трябвало да даваме изявление, идваме единствено на инспекция ".

Това изявление от 17 май пристигна два дни, откакто възбраната на кмета на Созопол за строително-монтажни действия бе влезнала в действие. Но строително-монтажните действия не престават и през днешния ден - благодарение на тежка машинизация, която е също неразрешена в тази заповед.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР