Знам, че свободата на словото се отстоява трудно, знам, че

...
Знам, че свободата на словото се отстоява трудно, знам, че
Коментари Харесай

Елена Йончева: У нас има режим на една организирана престъпна група

Знам, че свободата на словото се отстоява мъчно, знам, че работите в комплицирани условия, знам, че журналистическата специалност е сложна в наши дни. Въпреки всичко имам вяра, че останаха извънредно положителни публицисти и мощни пера в нашия поминък. Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева пред делегатите на Конгреса на партията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Журналистиката ни през днешния ден се намира отвън Европа. Относно опазването на здравето и образованието  – първи сме по смъртност и по неприятно обучение. Днес трябваше да имаме европейски пътища, европейско обучение и опазване на здравето. Трябваше да имаме свободни медии и свободна конкуренция. Инвестициите ни от 10 милиарда през днешния ден са под 800 милиона евро. За една седмица 4 завода напуснаха България и отидоха в Румъния, оставяйки към 4000 души без работа``, съобщи още Йончева.

,,Да, истина е, че безработицата понижава. Тя понижава, тъй като всяка година 50 000 души напущат България поради неналичието на правдивост и вяра. Стигнахме дъното на Европейски Съюз по всички индикатори. В България има корупция, само че тя не е проблем. Проблем е големият обир. В България има пълзящ авторитаризъм. Има режим на една тайфа, на една проведена незаконна група. Не е елементарно да се смъкна този режим, тъй като те ще извадят огромната бухалка и към този момент я извадиха``, разяснява тя.

,,Режимът в България се пробва да ни унищожи. Искам да ви уверя, че няма режим, който историята да не е спряла. Ние можем да бъдем част от тази история, в случай че желаяме и имаме сили за това``, приключи Йончева.

Снимка: Стоп кадър, novini.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР