Знаковият арест на боса на сицилианската мафия поставя редица важни

...
Знаковият арест на боса на сицилианската мафия поставя редица важни
Коментари Харесай

Защо е важно задържането на Матео Месина Денаро?

Знаковият арест на боса на сицилианската мафия слага редица значими въпроси – ще съумеят ли проверяващите прокурори и служители на реда да стигнат и до други основни лица от проведената престъпност, дали нарушителите ще съумеят да се реорганизират и да отговорят на удара? Отговори търси кореспондентът на Euronews в Италия Джорджа Орланди.

Арестът на Матео Месина Денаро, най-издирваният мафиотски необут в Италия, ще окаже голямо въздействие върху бъдещето на Коза Ностра, една от най-мощните незаконни организации в страната. Според някои прокурори и информатори, Денаро разполага с цялата информация и имена на тези, които са взели участие в някои от най-известните закононарушения, осъществени от мафията. Попитах Джузепе Анточи, ръководител на Центъра за проучване за мафията, какъв е залогът в тази обстановка. Господин Анточи е оживял от мафиотска офанзива и сега е под полицейска протекция.

 
Това, което се случи, е доста значимо от психическа позиция, тъй като облекчава хората и жителите схващат, че могат да се доверят на страната, че би трябвало да останат мощни и да работят като екип, когато става въпрос за откриване на закононарушения на мафията. Важно е в никакъв случай да не се предаваме пред организации от мафиотски вид, тъй като те крадат очакванията и фантазиите на хората и управляват свободата им.
Джузепе Анточи – ръководител на център за проучване на мафията

„ Ако Денаро реши да сътрудничи на управляващите, това ще хвърли нова светлина върху някои значими събития, в които е взел участие. Би било значимо да се събере информация и за типа отбрана, която Денаро е употребил, с цел да живее под прикритие през последните години “, споделя още Анточи.

„ Когато се случи подобен арест, това значи, че нещо вътре в Коза Ностра не е работило вярно... Защитата на Денаро не е работила както би трябвало. Това би трябвало да е основало суматоха и комплициране в организацията и заради това нарушителите, които към момента са на независимост, може да създадат нови неточности, само че може да значи, че те ще би трябвало да се реорганизират в безредна среда. Ако прокурорите наблюдават тези развития – това може да се трансформира в благополучен късмет за тях “, разяснява специалистът.

Джоржда Орланди, Euronews, Италия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР