Знаковата визита на Володимир Зеленски у нас продължава да предизвиква

...
Знаковата визита на Володимир Зеленски у нас продължава да предизвиква
Коментари Харесай

Политически реакции след визитата на Володимир Зеленски

Знаковата аудиенция на Володимир Зеленски у нас продължава да провокира реакции.

И ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха, че визитата на украинския президент у нас е потвърдила, че решението за сформиране на държавно управление с взаимни отстъпки е било вярното.

Такива бяха и мненията на премиера Николай Денков и премиера Мария Габриел, които акцентираха, че визитата е дало опция да се приказва за съдействие в съответни области.

" Визитата сподели на всеки, че би трябвало да си зададе въпроса какво значи да си родолюбец - дали е родолюбец този, който пази родината си и който прави всичко допустимо да отбрани границите и хората или родолюбец би бил този, който споделя: " Елате, вземете територията, след това може да продължите нататък ". Това го мисля от дълго време ", уточни Денков.

" Това значи, че всички, които сме в европейското и евроатлантическото семейство, отговаряме дружно на провокациите, поддържаме се и показваме солидарността си с съответни дейности. Но беше и една прелестна опция към този момент да приказваме за съдействие в съответни стратегически области като енергетиката и защитата ", разяснява вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

" Действително с Кирил Петков бяхме дружно и точно, преглъщайки и его, и самовлюбеност показахме, че дружно можем да реализираме триумфи. Това е огромен триумф за България, още повече като видяхме и срещата при президента Радев. Аз съм уверен, че няма човек в Европа, в Америка, в нашите евроатлантически сътрудници, където да има подозрение, в което устойчиво България стои в това семейство и какъв брой несигурно е стояла преди месеци ", съобщи Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ.

" Радвам се, че за повторно се видях с президента Зеленски, откакто бях предходната година с премиера Петков от делегацията. Искам да подчертавам върху нещо значимо. Паднаха някои маски. Хората знаят какъв брой мъчно съставихме това държавно управление, хората видяха какъв брой значимо е това и това го споделям на фона на декларираната позиция на президента Радев, който се нарежда на страната на Русия ", разяснява Атанасов.

Движение за права и свободи са поискали през вчерашния ден на президента Володимир Зеленски, скоро Украйна да влезе в НАТО и Европейски Съюз.

" Ние през вчерашния ден пожелахме на господин Зеленски в най-скоро време Украйна да станат членове на НАТО и на Европейски Съюз. Сега, когато целият либерален свят е изразил поддръжка си и съпричастността си към Украйна, е доста елементарно някои политици да се пробват да натрупат политически активи и дивиденти с позициите си ", съобщи Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

А Има Такъв Народ споделиха, че всички са имали малко време дружно с президента на Украйна и по тази причина недоумяват за какви диалози споделят от другите обединения.

" Парламентарните групи се срещнаха мощно казано с президента Зеленски. Бяхме на две общи фотоси и на обособени. По време на тези фотоси, които траят сред 30 секунди и една минута, физически няма по какъв начин да се кажат тия неща, които четох - че Бойко Борисов си е приказвал, а Кирил Петков най-вероятно си е приказвал, щото имаха и обособени срещи ", сподели Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР