Знаковата ъндърграунд фигура Георги Илиев е арестуван от тежко въоръжени

...
Знаковата ъндърграунд фигура Георги Илиев е арестуван от тежко въоръжени
Коментари Харесай

В ъндърграунда шушукат, че кримигероят Жоро Илиев е натопил Митьо Очите

Знаковата ъндърграунд фигура Георги Илиев е задържан от тежко въоръжени спецченгета с долни гащи, натъпкани с дрога, написа "Флагман ". Любопитните детайлности станаха известни по време на делото против бургазлията, който се призна за водач на рискова наркобанда, подписа съглашение и се размина с условна присъда.

Според слуховете в ъндърграунда Илиев изтъргувал свободата си след показанията против несебърския необут Димитър Желязков-Очите.

Жоро Илиев е задържан пред дома си в ж.к. „ Лазур “ на 4ти септември м.г., към 14 ч. след обяд. По това време редом са арестувани още 11 души в цялата Бургаска област.

При обиска на Илиев криминалистите откриват богат подбор опиати, прикрит в боксерките на боса на бандата. Впечатление вършат 6-те дози първокачествен кокаин, всяка от които е към 1 гр.

Бургазлията имал в себе си още: хапчета екстази, към 20 гр пико и малко трева. В гаража му са открити още няколко дози коноп. Претърсен е и негов апартамент в комплекс „ Сънидей 3 “, където ченгетата намират хашиш и близо 60 гр трева. В дома на Илиев имало и огромна сума пари – над 15 000 лева

От делото излиза наяве още, че бандата направлявала две наркоферми край Бургас. Едната била в къщата на другия член на ОПГ-то Минчо Минчев в Българово. Там криминалистите заварили 18 конопени растения, достигащи височина от към 1,5 м.

Другата наркоплантация обаче е още по впечатляваща. Тя се намирала в аграрен парцел на юг от Бургас, добре скрита сред аграрни култури. С нея се занимавал Антон Динев, а по време на акцията бопаджиите иззели 29 растения, всички високи към 2 м.

Според експертизата откритата дрога е към 1,5 кг. Самият Антон Динев пък е закопчан в дома си в ж.к. „ Братя Миладинови “ с минимално количество – към половин гр трева.

Четвъртият наказан като част от бандата на Жоро Илиев обаче е сгащен с доста съществени количества. Качулките първо разкрили в джипа Фолксваген Туарег на бургазлията Йордан Стойков: 8 дози трева, 3 дози хашиш и 4 – пико. В жилището му са открити към 330 гр коноп, съвсем 50 гр хашиш и 3 гр метамфетамин.

Според материалите по делото групата е работила от началото на м.г. досега, в който е разрушена – 4ти септември, на територията на цялата Бургаска област. Участниците в нея употребявали насилствени способи, с цел да постановат надзор над пазара на дрога – закани и побои.

Въпреки блестящата акция на бургаската полиция и ГДБОП и сериозните обвинявания, по които законът планува двуцифрени присъди, и четиримата обвинени подписаха съглашения и се разминаха с условни. Те влизат с чисто съдено минало по делото, като само водачът Георги Илиев и Йордан Стойков са осъждани, само че към този момент оправдани.

Жоро Илиев се призна за отговорен и получи 2-годишна присъда, отсрочена с изпитателен период за 3 години. Същото сториха и останалите членове на ОПГ-то Йордан Стойков, Антон Динев и Минчо Минчев. Първият получи същото наказване като боса, Антон – 1 година и 2 месеца с 3-годишен изпитателен период, а най-леко се размина Минчо – 1 година, отсрочена за 3.

Лидерът на бандата Илиев изкарва близо 6 месеца в ареста, след което мистериозно е освободен на 21 февруари т. година с най-леката мярка – подписка.

Точно по това време несебърският необут Митьо Очите и неговият юрист Илиян Василев разкриха, че буразлията е пропял против преди малко изгонвания от Турция Желязков.

„ Изкараха очевидец, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, тъй като закачаше щерка ми “, разгласи в правосъдната зала Очите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР