Знакът Везни винаги е оставал някъде в периферията на емоционалното

...
Знакът Везни винаги е оставал някъде в периферията на емоционалното
Коментари Харесай

За Бриджит Бардо, Венера и Везни

Знакът Везни постоянно е оставал някъде в периферията на прочувственото и интелектуалното ми внимание. Просто не го разбирам и не мога да се включа пълноценно на вълната му, нищо, че като астролог познавам теоретически и концептуално и майчиното му мляко. Душевните ми сетива обаче периодичен се чудят що за птици са тези Везни и по какъв начин с тях се пее в звук .

Та ето, застана Слънцето сред времената, означи есенното равноденствие на 22 септември и леко се претърколи в знака на Везните. Ако в този момент не сложа сърцето си на едното им ястие, а главата си на другото, няма по кое време да ги проумея.

Едно нещо знам обаче – Везните са спорни . Те няма да се съгласят с това определение евентуално – нали са самото въплъщение на копнежа по естетика. Болезнено чувствителни са към разклащането на салдото, който с толкоз старания на обаянието и положителните маниери са построили в живота си.

Какво несъгласие има тука, ще кажат. Ние знаем кое е вярно, заслужено, красиво. И ще се борим за него.

И по този начин с мирни средства и с пестник в кадифена ръкавица Везните потеглят на поход за възгледите си. Да си спомним за Маргарет Тачър да вземем за пример, в която на пръв взор надали ще открием везнишка тактичност и приемливост. Всеки феномен или психически развой, изведен до крайността на своето проявяване, се трансформира в противоположността си – Хераклит назовава този закон енантиодромия.

Затова Везните постоянно са ревностни бранители на това, което считат за вярно, като застрашително и незабелязано замязват по враждебност и (пасивна) експанзия на своя противопоставен знак, егоцентричния Овен.

На умишлено равнище представителят на Везните има отлични обществени умения. Той е изявен гений във воденето на договаряния, във вникването в гледната точка на другия, осъзнавайки до съвършенство дуалността и диалектиката на съществуването. И евентуално ще съумее да си построи кулата от слонова кост на невъзможното нежно равновесие, което единствено той ще си схваща, само че не и близките.
 g
Това равновесие обаче ще си има цена, а точно неразрешените вътрешни спорове, които ще подкопават основите на въпросната кула няколко равнища под съзнателното равнище .

Така, откакто обеля везнишкото лустро в розово, се разкрива една много по-многопластова, комплицирана и сенчеста вътрешна динамичност и несъмнено стартирам да демонстрирам по-цветен интерес към тези персони. Дори Махатма Ганди не е само и единствено еманация на най-сублимната духовна сила на Везните посредством неговия принцип на ненасилие ахимса, посредством тихия му резистентен митинг против британското господство сатяграха, посредством походите му за правдивост и посредством постенето до гибел.

Идентифицирайки се с ролята на блюстители на равновесието и справедливостта, Везните постоянно остават слепи за действителните вътрешни несъгласия и тъмната си природа, която ги прави жестоки , крайни и дискриминативни. Малцина да вземем за пример знаят, че благият татко на индийската нация, най-съвършената допустима Везна на света Ганди, е бил деспотичен диктатор вкъщи по отношение на децата и жена си, също така е ненавиждал чернокожите.
 g
Бриджит Бардо пък ненавижда арабите, които "замърсяват " духа на обичаната ѝ Франция.
 Най-добрите другари на дамите в градския есенен пейзаж: кожени боти Lazzarini Edna предлага Най-добрите другари на дамите в градския есенен пейзаж: кожени боти Lazzarini
Ако има жена, която в развиването на актуалната женственост да въплъщава по най-божествен метод правилата на Везните за висша хармония, съразмерност, прелест и финес през първата половина от живота си и да показва по най-човешки метод везнишката противоречивост, решителност и битка за правдивост през втората половина от живота си, то това е Бриджит Бардо .

За да можем да вникнем там, където лустрото на слънчевия ѝ знак се пропуква обаче, би трябвало да поразчоплим цялата ѝ рождена карта.

Бриджит Бардо е родена на 28 септември 1934 година Тя бързо се трансформира в икона на аморалната женственост , свободна от табута и ограничавания – олицетворение на първичната, естествената, неподчиняемата на патриархалния диктат Венера. Тя концентрира върху себе си проекциите нацяло едно потомство, което търси дамата оттатък майката, домакинята и брачната половинка.
 g
За своя консуматор тя е изпълнителката на стремежи, богинята Афродита – публиката безпогрешно надушва мощното наличие на Венера в хороскопа ѝ . Венера ръководи знака Везни, а в него попадат Слънцето и още две планети, една от които е шефът на асцендента ѝ Стрелец, Юпитер.

Венера е стопанин и на три дома (житейски сфери) в рождената карта на Бриджит Бардо – тази на любовните връзки и творчеството, на работата и на обществената и професионалната реализация. Още от дребна тя танцува, дефилира, снима се, играе, пее, по-късно има 4 брака и безчет любовници...

Зад тази фасада обаче откриваме една по-сложна вътрешна реалност. Венера, която ръководи толкоз доста аспекти от живота на Бардо, напълно не е удобно ситуирана в картата – среща се в Дева, в най-нискоенергийната позиция на 9 дом и прави един единствен контакт с режещия криле Сатурн .
 g
Тази позиция не допуска безоблачно самочувствие, здравословно чувство за женственост и безпрепятствено градено възприятие за лична стойност . Напротив, то приказва за сложни връзки с майката и кастрирана женственост. И фактически, Бардо израства в безлюбовна фамилна среда на кавги, с истерична майка с изострен език и безпощадна сдържаност.

Бриджит е безумно красива със съвършени пропорции и евентуално дълги години е трябвало да се оглежда в непознатите погледи на боготворене, които са дърпали конците на нейното държание, преди да успее да трансформира хубостта в положение на духа, вместо куха опаковка.

Венера е знак и на положението на обич към себе си, а позицията ѝ в хороскопа на женствената французойка приказва за дефицити в тази сфера, които тя се е опитвала да компенсира посредством вниманието на публиката и любовниците, които пък в същото време я изтощавали. Нерядко споделя, че обича животните повече, в сравнение с хората, тъй като любовта им е безусловна и в никакъв случай не наранява.
 g
Венера в хороскопа ѝ има и своето положително проявяване. Ключова дума за естетическите полезности на Венера в Дева е "естественост ". И фактически, Бриджит Бардо ненавижда да се реши, да носи бижута и да се препъва на токчета. Отказва да си прави пластични интервенции и през днешния ден остарява с достолепие .

От 1986 е вегетарианка и гневен бранител на правата на животните. Тя в никакъв случай не е била съдбовната жена като Марлене Дитрих и Грета Гарбо. Тя е естествената жена, която поразява с непринудената си до безсъзнателност сетивност .

"Естествеността на Бардо наподобява по-перверзно от каквато и да било изисканост " , споделя за нея Симон дьо Бовоар.

Превесът на въздушната буря я прави неуловима, самостоятелна, рационална, повърхностна, мъчно справяща се с дълбоки, трагични и тежки страсти. Последните, несъмнено, не са липсвали в живота ѝ, само че връзката ѝ с тях, с същинското съществуване на прочувствения ѝ живот е непостижима. Това я довежда до няколко опита за самоубийство .
 g
Ресурсът ѝ за бездънен прочувствен контакт е стеснен и заради неналичието на воден детайл в картата ѝ, а това се отразява и в недостига ѝ на майчински потенциал – тя безусловно изоставя сина си на грижите на роднините на мъжа ѝ. И по какъв начин няма – самата тя е била прочувствено изоставена от личните си родители.

В хороскопа ѝ има фигура, която се назовава Голям триъгълник на гения във въздушни знаци. Той притегля хора, благоприятни условия, триумф и лесна реализация, само че и дава блаженство и отвод от развиване. Затова и Бардо през 1973 интуитивно знае, че би трябвало да загърби кариерата си, развила се по този начин вълшебен стремглаво по силата на способността ѝ да бъде платно за проекциите на гладните за страст мъже и дами, с цел да може да си върне човешкия образ и да извърши живота си със смисъл . Това се случва, когато Плутон прави съответствува със Слънцето ѝ и "задейства " процеса на личностна промяна.

Този смисъл за Бриджит Бардо се оказва битката за правата на животните, с които тя се усеща мощно обвързвана. Меркурий и Юпитер най-високо в картата ѝ, в 10 дом на обществената реализация, са сили на справедливостта. И то в знака Везни.

За да възвърне вътрешния и международния баланс, тя има потребност да се погрижи за най-беззащитната част в себе си, вътрешното дете в никакъв случай не получило обич, борейки се за правата на най-беззащитните същества на земята – животните.

Автор: Милена Вълканова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР