Знаете ли защо трябва да имате силиконово масло под ръка

...
Знаете ли защо трябва да имате силиконово масло под ръка
Коментари Харесай

Знаете ли защо трябва да имате силиконово масло под ръка в автомобила?

Знаете ли за какво би трябвало да имате силиконово масло на разположение в автомобила?

Тази течност може да предотврати редица проблеми и да ви спести неприятности. 

Автомобилът има доста механизми и устройства, които би трябвало да бъдат смазани в сходство с условията на производителя. Въпреки това, в допълнение към тях, все още има куп детайли, които не би навредило да се смазват, без значение от рекомендациите на управлението за употреба на автомобила. 

Но какъв е най-хубавият метод да извършите това?

Полиметилсилоксанът, по-често наричан  " силиконово масло “, е органосиликонова течност. Той е скъп, тъй като с изключение на високите си смазочни свойства, е химически доста неподвижен, на практика без аромат и цвят. Най-често се предлага да се употребява в автомобил, с цел да се предотврати замръзване. Във всички видове  " пръскачки “, предопределени за обработка на механизмите на дръжките на вратите и уплътненията, главната съставна част е  " силиконова грес “.

Всъщност силиконовото масло има доста повече приложения в транспортно средство. Най-неочакваното от тях (за по-голямата част от притежателите на автомобили) е опцията за краткотрайно решение на електрически проблеми под капака, написа AutoMedia.bg. Например, в случай че е мъчно да стартирате мотора, може да бъде потребно да обработите клемите на акумулатора със силикон. Ако към този момент не е чисто нов и даже е затрупан с прахуляк и нечистотия, мощността му може да не е задоволителна за решително пускане на мотора. Поради обстоятелството, че през пласта нечистотия на батерията постоянно протичат паразитни токове и я разреждат.

Силиконовото масло е диелектрик. Обливайки клемите с него, ние ги изолираме електрически една от друга и спестяваме обичайно количество електрическа енергия. Ако подозирате, че има приключване на ток във високоволтови проводници или някоя бобина за запалване, се употребява и силиконово масло. Третирането на проблематичната зона на електрическата верига с този диелектрик спира създалия се проблем. Поне за известно време. В допълнение, има смисъл да се третира скърцащият пластмасов панел със силикон. Или по-скоро мястото, където се съединява със прилежащите елементи.

Врата, която скърца при отваряне и затваряне, също може да бъде обработена със силиконов спрей. Педалът на остаряла кола също може да стартира да издава неприятни звуци по време на работа. В този случай уплътненията и фугите, присъстващи в неговата структура, трябва да бъдат  " поръсени “ със силиконово масло. Проблемът най-вероятно ще изчезне и то за дълго време. Плъзгачите на седалката от време на време стартират да скърцат неприятно по време на процеса на контролиране. И не неприятно да бъдат смазани със силикон за унищожаване на неприятните звуци.

Имайте поради, че силиконът е чудесно средство за удължение на живота на всички типове каучукови произведения. Някои опитни притежатели на коли не са мързеливи и понякога третират даже елементи от окачването, както и тръбите под капака. Полиметилсилоксанът възстановява еластичността на гумените произведения за дълго време. Благодарение на това те не се напукват и се късат по-малко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР